Чорна горобина, також відома як аронія, є дуже корисним ягідним плодом з високим вмістом антиоксидантів. Вона може бути використана для приготування різноманітних страв, напоїв та десертів. Ось декілька рецептів з використанням чорної горобини:
- Чорногоробиновий сік:
- Інгредієнти: чорна горобина, вода, цукор або мед (за смаком)
- Інструкції: Промийте ягоди чорної горобини та видаліть стебельки. Покладіть ягоди у каструлю, додайте воду і варіть на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, доки ягоди не розсипляться. Процідіть отриманий сік через сито або марлю, додайте цукор або мед за смаком і знову доведіть до кипіння. Розлийте сік у стерилізовані пляшки і закрийте кришками. Сік можна пити як гарячий, так і холодний.
- Чорногоробиновий джем:
- Інгредієнти: чорна горобина, цукор, лимонний сік
- Інструкції: Промийте ягоди чорної горобини, видаліть стебельки і покладіть у каструлю. Додайте цукор у співвідношенні 1:1 або за смаком, а також додайте лимонний сік. Варіть на помірному вогні, періодично помішуючи, протягом 30-40 хвилин, доки суміш не загусне. Розлейте готовий джем у стерилізовані банки та закрийте кришками. Джем можна використовувати як топпінг для хліба, бутербродів, печива чи як додаток до йогурту чи овсянки.
- Чорногоробиновий пиріг:
- Інгредієнти: підготовлене тісто для пирога (можна використати корж з магазину), чорна горобина, цукор, крохмаль
- Інструкції: Підготуйте тісто для пирога і розкладіть його у форму для печіння. Промийте ягоди чорної горобини та сушіть їх. Змішайте ягоди з цукром та крохмалем. Наповніть пиріг цією сумішшю та прикрийте другим шаром тіста або створіть декоративну решітку з тіста. Підпікайте випічку у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 40-45 хвилин, або доки верх стане золотистим.
Ці рецепти дозволять вам насолодитися смаком і корисними властивостями чорної горобини у різних стравах. Насолоджуйтеся вашим кулінарним експериментом!