«Zuppa Toscana» — суп «Тосканський» із фаршем та капустою

Зуппа Тоскана (Zuppa Toscana) — це класичний тосканський суп, який відомий своїм багатим смаком та поживності. Основні інгредієнти цього супу — фарш, капуста, картопля та вершки. Ось простий рецепт, який допоможе вам приготувати цей смачний суп вдома:

Зуппа Тоскана (Tuscan Soup)

Інгредієнти:

  • 300 г італійського фаршу (свинина або свинина та яловичина)
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 3 зубчики часнику, подрібнені
  • 4 шматочки бекону, нарізані
  • 3-4 великі картоплі, нарізані на кубики
  • 200 г капусти (каволо неро або савойська капуста), нарізаної
  • 1 літр курячого бульйону або води
  • 250 мл вершків (35% жирності)
  • Сіль та перець за смаком
  • Червоний перець флейкс (опціонально)
  • Свіжа петрушка для прикраси

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізаний бекон та готуйте, помішуючи, доки він не стане хрустким. Видаліть бекон з каструлі і залиште на кухонному рушнику для зняття зайвого жиру.
  2. Додайте нарізану цибулю до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вона не стане м’яким та прозорим, близько 5 хвилин. Додайте подрібнений часник та готуйте, помішуючи, ще 1 хвилину.
  3. Додайте італійський фарш до каструлі та готуйте, помішуючи, доки він не підрум’яниться. Розіб’єте фарш на менші шматочки під час готування.
  4. Додайте нарізані картоплю до каструлі та залити курячим бульйоном або водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте, поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
  5. Додайте нарізану капусту до супу та готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин або доки капуста не стане ніжною.
  6. Після цього додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Смакуйте і коригуйте сіль та перець за смаком. Якщо бажаєте, можете також додати невелику кількість червоного перцю флейкс для пікантності.
  7. Подаємо гарячу Зуппа Тоскана, поливши кожну порцію крупними шматочками хрусткого бекону та прикрасивши свіжою петрушкою.

Цей суп «Тосканський» з фаршем та капустою принесе вам багатий смак та аромат традиційних італійських страв. Насолоджуйтеся смаком!