Зуппа Тоскана (Zuppa Toscana) — це класичний тосканський суп, який відомий своїм багатим смаком та поживності. Основні інгредієнти цього супу — фарш, капуста, картопля та вершки. Ось простий рецепт, який допоможе вам приготувати цей смачний суп вдома:
Зуппа Тоскана (Tuscan Soup)
Інгредієнти:
- 300 г італійського фаршу (свинина або свинина та яловичина)
- 1 велика цибуля, нарізана
- 3 зубчики часнику, подрібнені
- 4 шматочки бекону, нарізані
- 3-4 великі картоплі, нарізані на кубики
- 200 г капусти (каволо неро або савойська капуста), нарізаної
- 1 літр курячого бульйону або води
- 250 мл вершків (35% жирності)
- Сіль та перець за смаком
- Червоний перець флейкс (опціонально)
- Свіжа петрушка для прикраси
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізаний бекон та готуйте, помішуючи, доки він не стане хрустким. Видаліть бекон з каструлі і залиште на кухонному рушнику для зняття зайвого жиру.
- Додайте нарізану цибулю до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вона не стане м’яким та прозорим, близько 5 хвилин. Додайте подрібнений часник та готуйте, помішуючи, ще 1 хвилину.
- Додайте італійський фарш до каструлі та готуйте, помішуючи, доки він не підрум’яниться. Розіб’єте фарш на менші шматочки під час готування.
- Додайте нарізані картоплю до каструлі та залити курячим бульйоном або водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте, поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
- Додайте нарізану капусту до супу та готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин або доки капуста не стане ніжною.
- Після цього додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Смакуйте і коригуйте сіль та перець за смаком. Якщо бажаєте, можете також додати невелику кількість червоного перцю флейкс для пікантності.
- Подаємо гарячу Зуппа Тоскана, поливши кожну порцію крупними шматочками хрусткого бекону та прикрасивши свіжою петрушкою.
Цей суп «Тосканський» з фаршем та капустою принесе вам багатий смак та аромат традиційних італійських страв. Насолоджуйтеся смаком!