Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі

Тертюха — це смачний і поживний білоруський супчик, який зазвичай готується з картоплі та інших овочів. Ось простий рецепт, який дозволить вам приготувати цей супчик вдома:

Тертюха (білоруський супчик із картоплі)

Інгредієнти:

  • 4 середні картоплини, очищені і нарізані на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 моркви, нарізані
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 1 невеликий корінь петрушки, нарізаний (опціонально)
  • 1 літр овочевого бульйону або води
  • 200 г капусти, нарізаної (квашеної або свіжої)
  • 2 столові ложки томатного пюре
  • 2 столові ложки рослинного масла
  • 2 лаврових листа
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
  • Сметана для подачі (за бажанням)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю, моркву, селеру та корінь петрушки (якщо використовуєте) і готуйте, помішуючи, доки овочі не стануть м’якими, близько 5-7 хвилин.
  2. Додайте нарізану картоплю до каструлі та готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  3. Додайте томатне пюре та капусту до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
  4. Після цього додайте овочевий бульйон або воду до каструлі, додайте лаврові листа, сіль та перець за смаком. Зменшіть вогонь і дайте супу почекати на ньому, щоб овочі добре проварилися та смаки змішалися.
  5. Після 15-20 хвилин готування перевірте консистенцію супу і, якщо потрібно, додайте більше бульйону або води для розведення.
  6. Подаємо гарячу тертюху, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню та за бажанням, додавши ложку сметани у кожну миску.

Цей білоруський супчик із картоплі — прекрасний варіант для ситного і смачного обіду або вечері, особливо в холодну пору року. Насолоджуйтеся смаком!