Солянка — це смачний і поживний суп, який складається з різних видів м’яса, ковбаси, овочів та ароматних спецій. Ось рецепт збірної м’ясної солянки:
Збірна м’ясна солянка
Інгредієнти:
- 300 г різних видів м’яса (яловичина, свинина, курка), нарізаного на кубики
- 200 г вареної ковбаси, нарізаної на колечка
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 столові ложки томатної пасті
- 3-4 картоплини, нарізані на кубики
- 1/2 склянки маринованих огірків, нарізаних
- 1/2 склянки маринованих грибів (опціонально)
- 1/4 склянки олив або маслин
- 1 лимон (сок)
- 1 літр м’ясного бульйону або води
- 2 столові ложки олії для смаження
- Сіль та перець за смаком
- 1/4 склянки квасолі
- Сметана та свіжа зелень для подачі
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію та обсмажте на ній нарізану цибулю та часник до м’якості, додайте томатну пасту і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
- Додайте нарізані м’ясо та обсмажте до золотистого кольору. Після цього додайте варену ковбасу та картоплю і злегка підсмажте.
- Додайте м’ясний бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і додайте мариновані огірки, гриби (якщо використовуєте), оливи та квасоль. Продовжуйте готувати на помірному вогні принаймні 30-40 хвилин.
- Перед подачею додайте сіль, перець та сік з лимона для насичення смаку.
- Подаємо гарячу солянку у глибоких тарілках, прикрашаючи кожну порцію сметаною та свіжою зеленню.
Ця збірна м’ясна солянка стане чудовим варіантом для смачного та поживного обіду чи вечері. Насолоджуйтеся смаком!