Ось рецепт смачного розсольника по-польськи з фаршем та рисом:
Розсольник по-польськи з фаршем та рисом
Інгредієнти:
- 1 літр бульйону (може бути курячий або овочевий)
- 2 крупні картоплі, нарізані на кубики
- 1 цибуля, нарізана
- 2 моркви, нарізані
- 2 стебла селери, нарізані
- 200 г квашеної капусти
- 200 г рису
- 300 г фаршу (може бути свинячий, яловичий або курячий)
- 2 столові ложки томатного пюре
- 2 лаврових листа
- 4 зубчики часнику, подрібнені
- 1/4 чайної ложки сметани
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- У великій каструлі доведіть до кипіння бульйон. Додайте картоплю та готуйте її на середньому вогні, поки вона не стане м’якою, близько 10-15 хвилин.
- Під час готування картоплі у сковорідці розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю, моркву та селеру до м’якості, близько 5-7 хвилин.
- Додайте обсмажені овочі до каструлі з бульйоном та картоплею. Додайте квашену капусту, рис, томатне пюре та лавровий лист. Збільшіть вогонь та доведіть до кипіння.
- Після кипіння зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою та готуйте, поки рис не буде готовим, близько 15-20 хвилин.
- У той час, коли суп вариться, у сковорідці обсмажте фарш разом з подрібненим часником до золотистого кольору та готовності. Додайте сіль та перець за смаком.
- Додайте обсмажений фарш до каструлі з супом. Перемішайте та доведіть суп до кипіння.
- При виготовленні супу додайте сметану за 1-2 хвилини до готовності.
- Перед подачею перевірте консистенцію супу. Якщо суп виявився занадто густим, можна додати трохи гарячого бульйону або води, щоб розведення супу до бажаної консистенції.
- Не забувайте смакувати і коригувати смак, якщо потрібно додати більше солі, перцю або кислоти.
- При подачі можна додати кожній порції супу лимонний сік або кислу вершкову сметану для більш насиченого смаку.
- Подаємо гарячий розсольник по-польськи з фаршем та рисом, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
- Цей смачний розсольник з фаршем та рисом стане чудовим доповненням до вашого столового обіду або вечері, насолоджуйтеся смаком!