Розсольник по-польськи з фаршем та рисом

Ось рецепт смачного розсольника по-польськи з фаршем та рисом:

Розсольник по-польськи з фаршем та рисом

Інгредієнти:

  • 1 літр бульйону (може бути курячий або овочевий)
  • 2 крупні картоплі, нарізані на кубики
  • 1 цибуля, нарізана
  • 2 моркви, нарізані
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 200 г квашеної капусти
  • 200 г рису
  • 300 г фаршу (може бути свинячий, яловичий або курячий)
  • 2 столові ложки томатного пюре
  • 2 лаврових листа
  • 4 зубчики часнику, подрібнені
  • 1/4 чайної ложки сметани
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі доведіть до кипіння бульйон. Додайте картоплю та готуйте її на середньому вогні, поки вона не стане м’якою, близько 10-15 хвилин.
  2. Під час готування картоплі у сковорідці розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю, моркву та селеру до м’якості, близько 5-7 хвилин.
  3. Додайте обсмажені овочі до каструлі з бульйоном та картоплею. Додайте квашену капусту, рис, томатне пюре та лавровий лист. Збільшіть вогонь та доведіть до кипіння.
  4. Після кипіння зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою та готуйте, поки рис не буде готовим, близько 15-20 хвилин.
  5. У той час, коли суп вариться, у сковорідці обсмажте фарш разом з подрібненим часником до золотистого кольору та готовності. Додайте сіль та перець за смаком.
  6. Додайте обсмажений фарш до каструлі з супом. Перемішайте та доведіть суп до кипіння.
  7. При виготовленні супу додайте сметану за 1-2 хвилини до готовності.
  8. Перед подачею перевірте консистенцію супу. Якщо суп виявився занадто густим, можна додати трохи гарячого бульйону або води, щоб розведення супу до бажаної консистенції.
  9. Не забувайте смакувати і коригувати смак, якщо потрібно додати більше солі, перцю або кислоти.
  10. При подачі можна додати кожній порції супу лимонний сік або кислу вершкову сметану для більш насиченого смаку.
  11. Подаємо гарячий розсольник по-польськи з фаршем та рисом, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
  12. Цей смачний розсольник з фаршем та рисом стане чудовим доповненням до вашого столового обіду або вечері, насолоджуйтеся смаком!