Рецепт борщу без м’яса

простий та смачний рецепт вегетаріанського борщу, без м’яса:

Вегетаріанський борщ

Інгредієнти:

  • 3-4 свіжі буряки (очищені та нарізані)
  • 2-3 картоплі (нарізані на кубики)
  • 1 велика цибуля (нарізана)
  • 2-3 моркви (нарізані)
  • 2 стебла селери (нарізані)
  • 1 червона капуста (нарізана)
  • 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
  • 1 лавровий лист
  • 4-5 склянок овочевого бульйону або води
  • 2 столові ложки олії для обсмаження
  • Сіль та перець за смаком
  • Сок з половини лимона
  • Сметана або кисла вершкова для подачі (опціонально)
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте до золотистого кольору.
  2. Додайте нарізані моркву, селеру, буряки, картоплю та капусту до каструлі. Обсмажте овочі разом з цибулею та часником протягом 5 хвилин, помішуючи.
  3. Додайте овочевий бульйон або воду до каструлі. Додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 25-30 хвилин або до того часу, поки овочі стануть м’якими.
  4. Смакота випаріть борщ сіллю та перцем за смаком. За бажанням можна додати також сік з половини лимона для додаткового освіження.
  5. Подавайте гарячий вегетаріанський борщ, прикрасивши свіжою зеленню. Якщо бажаєте, додайте у кожну порцію ложку сметани або кислої вершкової.

Цей вегетаріанський борщ — прекрасний вибір для тих, хто веде здоровий спосіб життя або хоче насолодитися смачною стравою без використання м’яса. Насолоджуйтеся смаком цього освіжаючого борщу!