простий та смачний рецепт вегетаріанського борщу, без м’яса:
Вегетаріанський борщ
Інгредієнти:
- 3-4 свіжі буряки (очищені та нарізані)
- 2-3 картоплі (нарізані на кубики)
- 1 велика цибуля (нарізана)
- 2-3 моркви (нарізані)
- 2 стебла селери (нарізані)
- 1 червона капуста (нарізана)
- 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
- 1 лавровий лист
- 4-5 склянок овочевого бульйону або води
- 2 столові ложки олії для обсмаження
- Сіль та перець за смаком
- Сок з половини лимона
- Сметана або кисла вершкова для подачі (опціонально)
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп)
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте до золотистого кольору.
- Додайте нарізані моркву, селеру, буряки, картоплю та капусту до каструлі. Обсмажте овочі разом з цибулею та часником протягом 5 хвилин, помішуючи.
- Додайте овочевий бульйон або воду до каструлі. Додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 25-30 хвилин або до того часу, поки овочі стануть м’якими.
- Смакота випаріть борщ сіллю та перцем за смаком. За бажанням можна додати також сік з половини лимона для додаткового освіження.
- Подавайте гарячий вегетаріанський борщ, прикрасивши свіжою зеленню. Якщо бажаєте, додайте у кожну порцію ложку сметани або кислої вершкової.
Цей вегетаріанський борщ — прекрасний вибір для тих, хто веде здоровий спосіб життя або хоче насолодитися смачною стравою без використання м’яса. Насолоджуйтеся смаком цього освіжаючого борщу!