Овочевий суп з плавленим сиром

Овочевий суп з плавленим сиром — це смачна, ситна та ароматна страва, яка чудово підійде для обіду чи вечері. Ось простий рецепт для його приготування:

Овочевий суп з плавленим сиром

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки вершкового масла або олії
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2-3 зубчики часнику, подрібнені
  • 2-3 моркви, нарізані
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 2 картоплі, нарізані кубиками
  • 4-5 склянок овочевого бульйону або води
  • 200 г плавленого сиру, нарізаного на кубики (наприклад, чеддер або гауда)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте вершкове масло або олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та золотистими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізані моркву, селеру та картоплю до каструлі та обсмажте, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
  3. Додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть овочі, поки вони не стануть м’якими, близько 15-20 хвилин.
  4. Додайте нарізаний плавлений сир до супу та ретельно змішайте, доки він повністю не розтане і не з’єднається з бульйоном.
  5. Смакуйте суп та за смаком додайте сіль та перець.
  6. Подавайте гарячий овочевий суп з плавленим сиром у глибоких тарілках, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей овочевий суп з плавленим сиром — простий, смачний та ситний варіант для вечері чи обіду. Насолоджуйтеся смаком!