Крем-суп із селери та квасолі

Простий рецепт крем-супу із селери та квасолі, який буде смачним та поживним:

Крем-суп із селери та квасолі

Інгредієнти:

  • 2 стебла селери, нарізані
  • 1 цибуля, нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 банка (400 г) вареної квасолі, злийте воду
  • 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
  • 500 мл овочевого бульйону або води
  • 100 мл вершків або кокосового молока (для кремової консистенції)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. На середньому вогні розігрійте олію або вершкове масло у каструлі. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізані стебла селери до каструлі та готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  3. Після цього додайте варену квасоль до каструлі разом з овочевим бульйоном або водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте, помішуючи, доки селера не стане дуже м’якою, близько 15-20 хвилин.
  4. Після того, як овочі стануть м’якими, застосуйте блендер або стаффер, щоб роздавити суп та отримати однорідну консистенцію.
  5. Додайте вершки або кокосове молоко до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Смакуйте і коригуйте сіль та перець за смаком.
  6. Подаємо гарячий крем-суп із селери та квасолі, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей крем-суп із селери та квасолі — це прекрасний варіант для смачного та ситного обіду або вечері, особливо у холодні дні. Насолоджуйтеся смаком!