Класичний рецепт українського борщу з пампушками

Рецепт класичного українського борщу з пампушками, який буде чудовим додатком до вашого столу:

Український Борщ з Пампушками

Інгредієнти для борщу:

  • 500 г яловичини або свинини на кістці (або інше м’ясо на вибір)
  • 2-3 середні буряки
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибуля
  • 2-3 середні картоплі
  • 1 невелика свіжа капуста
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки рослинної олії або свинячого жиру
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень (петрушка, кріп) для прикраси
  • Сметана для подачі (опціонально)

Інгредієнти для пампушок:

  • 2 стакани пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки теплої води
  • 1 столова ложка рослинної олії або розтопленого вершкового масла

Приготування:

  1. Підготовка м’ясного бульйону:
    • У великій каструлі розігрійте олію або свинячий жир. Додайте м’ясо та обсмажте його з усіх сторін до золотистого кольору.
    • Додайте нарізану цибулю та часник, обсмажте до золотистого кольору.
    • Залійте м’ясо водою так, щоб воно було повністю покрите. Додайте лавровий лист, горошини перцю, сіль та перець за смаком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть бульйон на повільному вогні приблизно 1,5 — 2 години, доки м’ясо не стане м’яким.
  2. Підготовка овочів:
    • Очистіть та нарізайте буряки, моркву, картоплю та капусту.
  3. Готування борщу:
    • Додайте нарізані буряки, моркву та картоплю до бульйону. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
    • Додайте нарізану капусту та томатну пасту, варіть ще 5-7 хвилин.
  4. Приготування пампушок:
    • У великій мисці змішайте борошно, дріжджі, цукор та сіль. Додайте теплу воду та олію, замішайте тісто до однорідної консистенції. Покрийте миску чистою тканиною та залиште тісто на протязі 1 години, щоб воно підіймалось.
    • Сформуйте невеликі кульки з тіста та розмістіть їх
    • на декількох підносах або дошці для різання, прикривши їх рушником. Знову залиште пампушки на протязі приблизно 30 хвилин, щоб вони знову піднялися.
    • Приготування пампушок:
      • Підготуйте пару глибоких каструль з водою та доведіть їх до кипіння.
      • Одну за одною, опустіть пампушки в киплячу воду, варіть їх по 5-7 хвилин або до того часу, поки вони не вийдуть на поверхню та не збільшаться в розмірі.
      • Використовуючи шумовку, виймайте пампушки з води і відкладіть на тарілку або дошку для різання. Дайте їм трохи остудитися перед подачею.
    • Прикраса та подача:
      • Подайте український борщ гарячим у глибоких тарілках, прикрасивши свіжою зеленню.
      • Пампушки подаються окремо на столі, як додаток до борщу. Можна подати їх зі сметаною або заправити вершковим маслом перед подачею.
    • Цей український борщ з пампушками — справжній додаток до вашого столу, який надасть вашій їжі особливий смак та аромат. Смачного!