Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі

Ось простий рецепт вершкового супу з баклажанами та грибами, який точно здивує вас своїм багатим смаком і ароматом:

Вершковий суп із баклажанами та грибами

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани, нарізані на кубики
  • 200 г шампіньйонів або будь-яких інших грибів, порізаних
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
  • 1 літр овочевого бульйону або води
  • 200 мл вершків (30-35% жирності)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізані баклажани та гриби до каструлі і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та легко піднімуться, близько 8-10 хвилин.
  3. Після цього додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і дайте супу почекати на ньому, щоб овочі добре проварилися та смаки змішалися, близько 15 хвилин.
  4. Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
  5. Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
  6. Подаємо гарячий вершковий суп із баклажанами та грибами, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей вершковий суп з баклажанами та грибами — це чудовий варіант для ситного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!

Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасіChatGPT

Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі — це свіжа, освіжаюча та поживна страва, ідеальна для літніх днів. Ось простий рецепт, за яким ви зможете приготувати цей смачний суп вдома:

Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки
  • 4 середні варені картоплини, охолоджені та нарізані на кубики
  • 3 свіжі огірки, нарізані на кубики
  • 3 яйця, варені твердо та нарізані на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана кубиками
  • 1 пучок свіжої зелені (укроп, петрушка), нарізаний
  • 500 мл білого квасу
  • 250 мл кефіру або йогурту
  • 200 г сметани (для соусу)
  • Сіль та перець за смаком

Інструкції:

  1. Курячі грудки приготуйте, варіючи їх у підсоленій воді до повного готовності. Потім охолодіть їх, наріжте на невеликі кубики або розтерте на тонкі солом’яні шматочки.
  2. У великій мисці об’єднайте нарізані картоплю, огірки, яйця, цибулю та нарізану зелень.
  3. Додайте нарізану курячу грудку до інших інгредієнтів у мисці та добре перемішайте.
  4. Додайте білий квас та кефір або йогурт до миски з овочами та куркою. При необхідності додайте більше квасу або кефіру, щоб отримати бажану консистенцію супу.
  5. Сметану змішайте з сіллю та перцем за смаком, щоб отримати соус для окрошки.
  6. Подаємо класичну окрошку з курячою грудкою на білому квасі, поливши кожну порцію сметанним соусом. Прикрасьте свіжою зеленню перед подачею.

Цей класичний рецепт окрошки з курячою грудкою на білому квасі принесе вам освіжаючу та смачну страву, яка чудово підійде для спекотного літнього дня. Насолоджуйтеся смаком!