Ось простий рецепт вершкового супу з баклажанами та грибами, який точно здивує вас своїм багатим смаком і ароматом:
Вершковий суп із баклажанами та грибами
Інгредієнти:
- 2 середні баклажани, нарізані на кубики
- 200 г шампіньйонів або будь-яких інших грибів, порізаних
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
- 1 літр овочевого бульйону або води
- 200 мл вершків (30-35% жирності)
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
- Додайте нарізані баклажани та гриби до каструлі і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та легко піднімуться, близько 8-10 хвилин.
- Після цього додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і дайте супу почекати на ньому, щоб овочі добре проварилися та смаки змішалися, близько 15 хвилин.
- Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
- Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
- Подаємо гарячий вершковий суп із баклажанами та грибами, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
Цей вершковий суп з баклажанами та грибами — це чудовий варіант для ситного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!
Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасіChatGPT
Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі — це свіжа, освіжаюча та поживна страва, ідеальна для літніх днів. Ось простий рецепт, за яким ви зможете приготувати цей смачний суп вдома:
Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки
- 4 середні варені картоплини, охолоджені та нарізані на кубики
- 3 свіжі огірки, нарізані на кубики
- 3 яйця, варені твердо та нарізані на кубики
- 1 велика цибуля, нарізана кубиками
- 1 пучок свіжої зелені (укроп, петрушка), нарізаний
- 500 мл білого квасу
- 250 мл кефіру або йогурту
- 200 г сметани (для соусу)
- Сіль та перець за смаком
Інструкції:
- Курячі грудки приготуйте, варіючи їх у підсоленій воді до повного готовності. Потім охолодіть їх, наріжте на невеликі кубики або розтерте на тонкі солом’яні шматочки.
- У великій мисці об’єднайте нарізані картоплю, огірки, яйця, цибулю та нарізану зелень.
- Додайте нарізану курячу грудку до інших інгредієнтів у мисці та добре перемішайте.
- Додайте білий квас та кефір або йогурт до миски з овочами та куркою. При необхідності додайте більше квасу або кефіру, щоб отримати бажану консистенцію супу.
- Сметану змішайте з сіллю та перцем за смаком, щоб отримати соус для окрошки.
- Подаємо класичну окрошку з курячою грудкою на білому квасі, поливши кожну порцію сметанним соусом. Прикрасьте свіжою зеленню перед подачею.
Цей класичний рецепт окрошки з курячою грудкою на білому квасі принесе вам освіжаючу та смачну страву, яка чудово підійде для спекотного літнього дня. Насолоджуйтеся смаком!