Картопляний суп з кльоцками

Картопляний суп з кльоцками

Інгредієнти:

Для супу:

  • 4 середні картоплини, очищені і нарізані на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 моркви, нарізані
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 лавровий лист
  • 1 літр курячого бульйону або води
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Для кльоцків:

  • 250 г фаршу (свинячого, яловичого або курячого)
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки сухарів або білого хліба, подрібненого
  • 2 столові ложки молока або води
  • Сіль та перець за смаком
  • Сметана для подачі (за бажанням)

Інструкції:

  1. У великій каструлі доведіть до кипіння курячий бульйон або воду. Додайте нарізані картоплю, цибулю, моркву, селеру, часник та лавровий лист. Зменшіть вогонь і готуйте, поки овочі не стануть м’якими, близько 15-20 хвилин.
  2. У той час, коли суп вариться, готуйте кльоцки. У мисці змішайте фарш, яйце, сухарі або подрібнений хліб, молоко або воду, сіль та перець за смаком. З формуйте з отриманої суміші маленькі кульки розміром приблизно з горошину.
  3. Додайте кльоцки до киплячого супу один за одним, дбайливо помішуючи, щоб вони не прилипли один до одного.
  4. Готуйте кльоцки в супі протягом 10-15 хвилин або до того часу, поки вони не стануть варені і готові всередині.
  5. Смакуйте суп та за смаком додайте сіль та перець.
  6. Перед подачею видаліть лавровий лист та прикрасьте кожну порцію свіжою зеленню. Подаємо гарячий картопляний суп з кльоцками.
  7. За бажанням, подавайте суп з ложкою сметани на вершині кожної порції.

Цей картопляний суп з кльоцками — смачна, поживна та ситна страва, яка чудово підійде для обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!