Капусняк по-закарпатськи з грибами

Капусняк по-закарпатськи з грибами – це смачна та ароматна страва з традиційної української кухні. Ось простий рецепт для його приготування:

Капусняк по-закарпатськи з грибами

Інгредієнти:

  • 500 г свіжого капустяного кочана
  • 200 г свіжих грибів (наприклад, білі або білети)
  • 1 велика цибуля (нарізана)
  • 2 моркви (нарізані)
  • 2 стебла селери (нарізані)
  • 2-3 зубчики часнику (подрібнені)
  • 2-3 столові ложки томатної пасті
  • 2 столові ложки рослинного масла або вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком
  • 1 лавровий лист
  • 1 чайна ложка сушеної тим’яни
  • 1 чайна ложка солодкого червоного перцю
  • 1/2 склянки вершків
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. Почніть зі шматка свіжого капустяного кочана. Наріжте капусту на дрібні смужки. Гриби також наріжте на кубики.
  2. У великій каструлі розігрійте рослинне масло або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю, моркву, селеру та часник і обсмажте, помішуючи, доки овочі не стануть м’якими, близько 5-7 хвилин.
  3. Додайте нарізані гриби до каструлі та продовжуйте готувати, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
  4. Додайте томатну пасту до овочів та грибів, перемішайте, щоб все рівномірно розподілилося. Готуйте ще 2-3 хвилини.
  5. Додайте нарізану капусту до каструлі, перемішайте з овочами та грибами, додайте лавровий лист, солодкий червоний перець, сіль та перець за смаком. Залийте капусту та овочі 2-3 склянками води і доведіть до кипіння.