Капусняк по-закарпатськи з грибами – це смачна та ароматна страва з традиційної української кухні. Ось простий рецепт для його приготування:
Капусняк по-закарпатськи з грибами
Інгредієнти:
- 500 г свіжого капустяного кочана
- 200 г свіжих грибів (наприклад, білі або білети)
- 1 велика цибуля (нарізана)
- 2 моркви (нарізані)
- 2 стебла селери (нарізані)
- 2-3 зубчики часнику (подрібнені)
- 2-3 столові ложки томатної пасті
- 2 столові ложки рослинного масла або вершкового масла
- Сіль та перець за смаком
- 1 лавровий лист
- 1 чайна ложка сушеної тим’яни
- 1 чайна ложка солодкого червоного перцю
- 1/2 склянки вершків
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- Почніть зі шматка свіжого капустяного кочана. Наріжте капусту на дрібні смужки. Гриби також наріжте на кубики.
- У великій каструлі розігрійте рослинне масло або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю, моркву, селеру та часник і обсмажте, помішуючи, доки овочі не стануть м’якими, близько 5-7 хвилин.
- Додайте нарізані гриби до каструлі та продовжуйте готувати, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
- Додайте томатну пасту до овочів та грибів, перемішайте, щоб все рівномірно розподілилося. Готуйте ще 2-3 хвилини.
- Додайте нарізану капусту до каструлі, перемішайте з овочами та грибами, додайте лавровий лист, солодкий червоний перець, сіль та перець за смаком. Залийте капусту та овочі 2-3 склянками води і доведіть до кипіння.