Кабачковий суп-пюре із куркою та вершками

Ось простий рецепт кабачкового супу-пюре з куркою та вершками, який додасть вашому столу смаку та поживності:

Кабачковий суп-пюре з куркою та вершками

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки, нарізані на кубики
  • 1 велика картопля, нарізана на кубики
  • 1 куряча грудка, нарізана на шматочки
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 500 мл курячого бульйону або води
  • 200 мл вершків (30-35% жирності)
  • 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізану курячу грудку до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вона не підрум’яниться, близько 5 хвилин.
  3. Додайте нарізані кабачки та картоплю до каструлі. Готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  4. Після цього додайте курячий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте, помішуючи, доки овочі не стануть дуже м’якими, близько 15-20 хвилин.
  5. Після того, як овочі стануть м’якими, використовуйте блендер або стаффер, щоб роздавити суп та отримати однорідну консистенцію.
  6. Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
  7. Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
  8. Подаємо гарячий кабачковий суп-пюре з куркою та вершками, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей кабачковий суп-пюре з куркою та вершками — чудовий варіант для смачного та поживного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!