Ось простий рецепт кабачкового супу-пюре з куркою та вершками, який додасть вашому столу смаку та поживності:
Кабачковий суп-пюре з куркою та вершками
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки, нарізані на кубики
- 1 велика картопля, нарізана на кубики
- 1 куряча грудка, нарізана на шматочки
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 500 мл курячого бульйону або води
- 200 мл вершків (30-35% жирності)
- 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
- Додайте нарізану курячу грудку до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вона не підрум’яниться, близько 5 хвилин.
- Додайте нарізані кабачки та картоплю до каструлі. Готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
- Після цього додайте курячий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте, помішуючи, доки овочі не стануть дуже м’якими, близько 15-20 хвилин.
- Після того, як овочі стануть м’якими, використовуйте блендер або стаффер, щоб роздавити суп та отримати однорідну консистенцію.
- Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
- Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
- Подаємо гарячий кабачковий суп-пюре з куркою та вершками, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
Цей кабачковий суп-пюре з куркою та вершками — чудовий варіант для смачного та поживного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!