Грибна солянка з копчениною

Ось рецепт смачної грибної солянки з копченою ковбасою:

Грибна солянка з копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • 300 г свіжих грибів (наприклад, білі або шампіньйони)
  • 200 г копченої ковбаси (наприклад, підсолені або чорниці)
  • 1 велика цибуля (нарізана)
  • 2 моркви (нарізані)
  • 2 зубчики часнику (подрібнені)
  • 2-3 картоплі (нарізані на кубики)
  • 1 лавровий лист
  • 1 чайна ложка сушеної тим’яни
  • 1/2 склянки томатного соусу або томатної пасти
  • 1 літр курячого бульйону або води
  • Сіль та перець за смаком
  • Сок з половини лимона
  • Сметана та свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. Наріжте копчену ковбасу на кубики та обсмажте її у великій каструлі на середньому вогні доти, поки вона не стане золотистою. Потім вийміть ковбасу з каструлі і залиште її на бік.
  2. Додайте нарізану цибулю до каструлі та обсмажте, поки вона не стане прозорою, додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину.
  3. Додайте нарізані гриби та моркву до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими, близько 7-10 хвилин.
  4. Поверніть ковбасу назад до каструлі. Додайте нарізані картоплю, лавровий лист, сушену тим’яну, томатний соус або томатну пасту та курячий бульйон або воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
  5. Смакуйте солянку та за смаком додайте сіль, перець та сік з половини лимона.
  6. Під час подачі полийте кожну порцію гарячої солянки густою сметаною та прикрасьте свіжою зеленню.
  7. Подаємо гарячу грибну солянку з копченою ковбасою зі свіжим хлібом або крутонами.

Ця грибна солянка з копченою ковбасою — смачна та ароматна страва, яка чудово нагріє в холодні дні. Насолоджуйтеся смаком!