Ось рецепт смачної грибної солянки з копченою ковбасою:
Грибна солянка з копченою ковбасою
Інгредієнти:
- 300 г свіжих грибів (наприклад, білі або шампіньйони)
- 200 г копченої ковбаси (наприклад, підсолені або чорниці)
- 1 велика цибуля (нарізана)
- 2 моркви (нарізані)
- 2 зубчики часнику (подрібнені)
- 2-3 картоплі (нарізані на кубики)
- 1 лавровий лист
- 1 чайна ложка сушеної тим’яни
- 1/2 склянки томатного соусу або томатної пасти
- 1 літр курячого бульйону або води
- Сіль та перець за смаком
- Сок з половини лимона
- Сметана та свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- Наріжте копчену ковбасу на кубики та обсмажте її у великій каструлі на середньому вогні доти, поки вона не стане золотистою. Потім вийміть ковбасу з каструлі і залиште її на бік.
- Додайте нарізану цибулю до каструлі та обсмажте, поки вона не стане прозорою, додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину.
- Додайте нарізані гриби та моркву до каструлі та готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими, близько 7-10 хвилин.
- Поверніть ковбасу назад до каструлі. Додайте нарізані картоплю, лавровий лист, сушену тим’яну, томатний соус або томатну пасту та курячий бульйон або воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
- Смакуйте солянку та за смаком додайте сіль, перець та сік з половини лимона.
- Під час подачі полийте кожну порцію гарячої солянки густою сметаною та прикрасьте свіжою зеленню.
- Подаємо гарячу грибну солянку з копченою ковбасою зі свіжим хлібом або крутонами.
Ця грибна солянка з копченою ковбасою — смачна та ароматна страва, яка чудово нагріє в холодні дні. Насолоджуйтеся смаком!