Гороховий суп на копчених реберцях

Ось рецепт смачного горохового супу на копчених реберцях:

Гороховий суп на копчених реберцях

Інгредієнти:

  • 300 г копчених свинячих реберець
  • 1 склянка зеленого горошку (свіжого або замороженого)
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 моркви, нарізані
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 2 картоплі, нарізані на кубики
  • 2 лаврових листки
  • 4-5 склянок курячого бульйону або води
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте трохи олії на середньому вогні. Додайте копчені свинячі реберця та обсмажте їх до того, поки вони не стануть золотистими.
  2. Додайте нарізану цибулю, моркву та селеру до каструлі. Продовжуйте готувати, помішуючи, доки овочі не стануть м’якими, близько 5-7 хвилин.
  3. Додайте кубики картоплі та лаврові листки до каструлі. Залити курячим бульйоном або водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
  4. Додайте зелений горошок до супу та готуйте ще 5-7 хвилин, доки горошок не стане м’яким.
  5. Смакуйте суп та за смаком додайте сіль та перець.
  6. Подавайте гарячий гороховий суп з копченими реберцями, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей гороховий суп на копчених реберцях — смачна та ситна страва, яка чудово підійде для обіду або вечері, особливо в холодну пору року. Насолоджуйтеся смаком!