Ось рецепт смачного горохового супу на копчених реберцях:
Гороховий суп на копчених реберцях
Інгредієнти:
- 300 г копчених свинячих реберець
- 1 склянка зеленого горошку (свіжого або замороженого)
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2 моркви, нарізані
- 2 стебла селери, нарізані
- 2 картоплі, нарізані на кубики
- 2 лаврових листки
- 4-5 склянок курячого бульйону або води
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте трохи олії на середньому вогні. Додайте копчені свинячі реберця та обсмажте їх до того, поки вони не стануть золотистими.
- Додайте нарізану цибулю, моркву та селеру до каструлі. Продовжуйте готувати, помішуючи, доки овочі не стануть м’якими, близько 5-7 хвилин.
- Додайте кубики картоплі та лаврові листки до каструлі. Залити курячим бульйоном або водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть поки картопля не стане м’якою, близько 15-20 хвилин.
- Додайте зелений горошок до супу та готуйте ще 5-7 хвилин, доки горошок не стане м’яким.
- Смакуйте суп та за смаком додайте сіль та перець.
- Подавайте гарячий гороховий суп з копченими реберцями, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
Цей гороховий суп на копчених реберцях — смачна та ситна страва, яка чудово підійде для обіду або вечері, особливо в холодну пору року. Насолоджуйтеся смаком!