Гарбузовий крем-суп з базиліком

Гарбузовий крем-суп з базиліком — це чудовий спосіб насолодитися осінніми смаками та ароматами. Тут наведений рецепт для його приготування:

Гарбузовий крем-суп з базиліком

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза (очищеного та нарізаного на кубики)
  • 1 велика цибуля (нарізана)
  • 2-3 зубчики часнику (подрібнені)
  • 4 склянки овочевого бульйону або води
  • 1/2 склянки вершків або кокосового молока (для веганської версії)
  • 2 столові ложки вершкового масла або олії
  • Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
  • Кілька листочків базиліку для прикраси

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте вершкове масло або олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та золотистими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізаний гарбуз до каструлі та варіть разом з цибулею та часником протягом 5-7 хвилин.
  3. Додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть поки гарбуз не стане дуже м’яким, близько 15-20 хвилин.
  4. За допомогою блендера або кухонного комбайну розмеліть суп до отримання гладкого пюре.
  5. Додайте вершки або кокосове молоко до супу та знову ретельно змішайте.
  6. Смакуйте суп та за смаком додайте сіль та перець.
  7. Подавайте гарячий гарбузовий крем-суп у глибоких тарілках, прикрасивши кожну порцію листками базиліку та додавши трішки свіжомеленого чорного перцю.

Цей гарбузовий крем-суп з базиліком — ідеальний варіант для осіннього обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком та ароматами цієї чудової страви!