Ось простий рецепт вершкового супу з баклажанами та грибами, який точно здивує вас своїм багатим смаком і ароматом:
Вершковий суп із баклажанами та грибами
Інгредієнти:
- 2 середні баклажани, нарізані на кубики
- 200 г шампіньйонів або будь-яких інших грибів, порізаних
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
- 1 літр овочевого бульйону або води
- 200 мл вершків (30-35% жирності)
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)
Інструкції:
- У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
- Додайте нарізані баклажани та гриби до каструлі і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та легко піднімуться, близько 8-10 хвилин.
- Після цього додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і дайте супу почекати на ньому, щоб овочі добре проварилися та смаки змішалися, близько 15 хвилин.
- Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
- Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
- Подаємо гарячий вершковий суп із баклажанами та грибами, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.
Цей вершковий суп з баклажанами та грибами — це чудовий варіант для ситного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!