Вершковий суп із баклажанами та грибами

Ось простий рецепт вершкового супу з баклажанами та грибами, який точно здивує вас своїм багатим смаком і ароматом:

Вершковий суп із баклажанами та грибами

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани, нарізані на кубики
  • 200 г шампіньйонів або будь-яких інших грибів, порізаних
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла
  • 1 літр овочевого бульйону або води
  • 200 мл вершків (30-35% жирності)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо)

Інструкції:

  1. У великій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та прозорими, близько 5 хвилин.
  2. Додайте нарізані баклажани та гриби до каструлі і готуйте, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та легко піднімуться, близько 8-10 хвилин.
  3. Після цього додайте овочевий бульйон або воду до каструлі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і дайте супу почекати на ньому, щоб овочі добре проварилися та смаки змішалися, близько 15 хвилин.
  4. Додайте вершки до супу та готуйте, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
  5. Перевірте суп на сіль та перець і коригуйте смак за необхідності.
  6. Подаємо гарячий вершковий суп із баклажанами та грибами, прикрасивши кожну порцію свіжою зеленню.

Цей вершковий суп з баклажанами та грибами — це чудовий варіант для ситного обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!