Ось рецепт ароматного борщу з чорносливом та копченою грудинкою, який відмінно пасуватиме до будь-якого обіду:
Борщ з чорносливом та копченою грудинкою
Інгредієнти:
- 300 г копченої грудинки (нарізаної)
- 3-4 цибулі (нарізані)
- 2-3 моркви (нарізані кружечками)
- 2 свіжі буряки (нарізані)
- 2-3 картоплі (нарізані кубиками)
- 1 чашка капусти (нарізаної)
- 10-12 штук чорносливу (попередньо замоченого)
- 2 лаврових листа
- 4-5 столових ложок томатного пюре
- 2-3 столових ложок оцту
- Сіль та перець за смаком
- Сметана та свіжа зелень для подачі
Інструкції:
- У великій каструлі прокип’ятіть воду. Додайте копчену грудинку та варіть її протягом 20-30 хвилин або доки вона не буде м’якою. Після цього вийміть грудинку, дайте їй охолонути, а потім наріжте на шматочки.
- Додайте нарізану цибулю до каструлі з копченою грудинкою та варіть її протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, доки вона не стане прозорою.
- Додайте нарізані моркву та буряки до каструлі та варіть разом з цибулею протягом 10-15 хвилин або до того, поки овочі стануть м’якими.
- Під час варіння додайте нарізану картоплю, капусту, чорнослив та лавровий лист. Варіть ще 10-15 хвилин або до того, поки картопля буде м’якою.
- Додайте томатне пюре та оцет до каструлі та добре змішайте. Продовжуйте варити ще 5-7 хвилин.
- Смакуйте борщ та за смаком додайте сіль та перець.
- Подавайте гарячий борщ з чорносливом та копченою грудинкою у глибоких тарілках, прикрасивши кожну порцію ложкою сметани та свіжою зеленню.
Цей борщ з чорносливом та копченою грудинкою — смачна та ситна страва, яка чудово пасує до будь-якого обіду або вечері. Насолоджуйтеся смаком!