Домашній квас на дріжджах

Ось простий рецепт для приготування домашнього квасу на дріжджах:

Інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 25 г дріжджів (сухих або пресованих)
  • 3 л води
  • 2-3 лимони (можна також використовувати лимонний сік)
  • 100 г розсипчастого сухофруктів (сушені яблука, вишні, або інші на ваш смак)
  • 2-3 шматочки сухого хліба (житній, пшеничний)

Інструкції:

  1. Велику каструлю або бочку змийте чистою водою, щоб видалити будь-які залишки.
  2. У каструлю або бочку налити теплу воду (приблизно 3 літри) та додати цукор. Добре перемішати, доки цукор повністю не розчиниться.
  3. Додайте сухі дріжджі в розчинений цукор і знову перемішайте.
  4. Додайте лимонний сік або лимони (наріжте їх на кілька шматочків) та сухофрукти. Лимони можна додати цілі або вижати їх сік.
  5. Додайте шматочки сухого хліба. Хліб допоможе активувати процес бродіння.
  6. Покрийте каструлю або бочку марлею чи кришкою з отвором, щоб повітря могло виходити.
  7. Поставте каструлю або бочку в тепле місце (з температурою приблизно 20-25°C) на 2-3 дні для бродіння. Чим довше ви залишите квас для бродіння, тим сильніший буде його смак.
  8. Після того, як квас готовий, процідіть його крізь сито, щоб видалити сухофрукти, лимони та шматочки хліба.
  9. Розлійте квас у пляшки або пляшки з герметичними кришками.
  10. Помістіть квас у холодильник, щоб зупинити процес бродіння та дозволити йому дозрівати.
  11. Після охолодження квас готовий до вживання. Насолоджуйтеся свіжим, домашнім квасом!

Цей домашній квас буде смачним і освіжаючим напоєм, який ви можете приготувати зі звичайних продуктів. Насолоджуйтеся своїм домашнім квасом на довгі літні дні!