Глінтвейн рецепт

Ось рецепт глінтвейну, смачного гарячого напою із спецій та фруктового соку, популярного взимку:

Інгредієнти:

  • 1 пляшка (750 мл) червоного вина (сухого або напівсухого)
  • 2 стакани яблучного соку (натурального)
  • 1/4 склянки цукру (або за смаком)
  • 1 апельсин
  • 1 лимон
  • 8-10 гвоздик
  • 2 палички кориці
  • 2-3 зірочки анісу (опціонально)
  • 1/2 чайної ложки молотого імбирю (опціонально)

Інструкції:

  1. Наріжте апельсин та лимон на тонкі кружечки або півкружечки.
  2. У великому каструлі змішайте червоне вино, яблучний сік та цукор. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, не доводячи до кипіння.
  3. Додайте нарізаний апельсин, лимон, гвоздики, корицю та імбир, якщо використовуєте.
  4. Зменште вогонь до найменшого і доведіть глінтвейн до температури, коли він тільки трохи гарячий, але не кипить. Готуйте приблизно 15-20 хвилин, щоб спеції добре видалі свій аромат.
  5. Зніміть з вогню та дайте настоюватися ще 5-10 хвилин.
  6. Процідіть глінтвейн через ситечко або марлю, щоб видалити тверді складники.
  7. Подавайте глінтвейн гарячим, розлитим у склянки або чашки. Можна прикрасити додатковими кружечками апельсина чи лимона.

Глінтвейн найкраще подавати гарячим, особливо в холодні дні або на святкові заходи. Насолоджуйтеся ароматом та смаком цього традиційного напою!