Ось рецепт глінтвейну, смачного гарячого напою із спецій та фруктового соку, популярного взимку:
Інгредієнти:
- 1 пляшка (750 мл) червоного вина (сухого або напівсухого)
- 2 стакани яблучного соку (натурального)
- 1/4 склянки цукру (або за смаком)
- 1 апельсин
- 1 лимон
- 8-10 гвоздик
- 2 палички кориці
- 2-3 зірочки анісу (опціонально)
- 1/2 чайної ложки молотого імбирю (опціонально)
Інструкції:
- Наріжте апельсин та лимон на тонкі кружечки або півкружечки.
- У великому каструлі змішайте червоне вино, яблучний сік та цукор. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, не доводячи до кипіння.
- Додайте нарізаний апельсин, лимон, гвоздики, корицю та імбир, якщо використовуєте.
- Зменште вогонь до найменшого і доведіть глінтвейн до температури, коли він тільки трохи гарячий, але не кипить. Готуйте приблизно 15-20 хвилин, щоб спеції добре видалі свій аромат.
- Зніміть з вогню та дайте настоюватися ще 5-10 хвилин.
- Процідіть глінтвейн через ситечко або марлю, щоб видалити тверді складники.
- Подавайте глінтвейн гарячим, розлитим у склянки або чашки. Можна прикрасити додатковими кружечками апельсина чи лимона.
Глінтвейн найкраще подавати гарячим, особливо в холодні дні або на святкові заходи. Насолоджуйтеся ароматом та смаком цього традиційного напою!