Ось класичний рецепт вишнівки:
Інгредієнти:
- 1 кг вишень
- 500 г цукру
- 500 мл горілки або водки
- 250 мл води
- 1 лимон (нажимний сік)
- Декілька шматочків кориці (опціонально)
- Декілька гвоздик (опціонально)
Інструкції:
- Промийте вишні, видаліть кісточки та переложіть їх у велику банку або скляну пляшку.
- У каструлю злійте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
- Гарячий сироп з цукру залейте вишні.
- Додайте горілку або водку у вишнівковий сироп.
- Додайте сік лимона і, за бажанням, декілька шматочків кориці та гвоздики для підсилення аромату.
- Закрийте банку або пляшку щільно кришкою і дайте вишнівці настоятися в темному прохолодному місці протягом кількох тижнів (зазвичай від 2 до 4 тижнів), періодично трясуть контейнером для змішування і настоювання смаку.
- Після настояння вишнівка готова до вживання. Перед подачею можна процідити, щоб відділити вишнівку від вишень.
Це базовий рецепт вишнівки, який можна змінювати, додавши інші спеції чи ароматизатори за вашим смаком. Насолоджуйтеся вишнівкою у відпустку або на особливих заходах!