Вишняк рецепт без горілки

Ось простий рецепт вишняка без горілки:

Інгредієнти:

  • 500 г вишні (підготовленої, кісточки видалені)
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 склянки води
  • 2 столові ложки крошених крупи манки
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки молока
  • 1/2 склянки сметани
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка рослинного масла (для промазування форми)

Інструкції:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів Цельсія (350 градусів Фаренгейта).
  2. Розмістіть підготовлену вишню в формі для запікання, засипте її 1/2 склянки цукру і підлийте 1/2 склянки води.
  3. У молоці розведіть соду і залийте вишню з цим розчином.
  4. Зберіть яйця разом зі сметаною, залийте суміш на вишню.
  5. Змішайте залишок цукру з крупи манки і засипте це на верх.
  6. Поставте вишняк відпалювати в духовку на 30-40 хвилин або до золотистого кольору на вершині.
  7. Готовий вишняк залиште охолоджуватися, а потім поріжте на порції і подавайте.

Цей рецепт вишняка без горілки створить ніжний і соковитий десерт, який можна насолоджуватися як гарячим, так і холодним. Насолоджуйтеся смаком!