Ось простий рецепт вишняка без горілки:
Інгредієнти:
- 500 г вишні (підготовленої, кісточки видалені)
- 1 склянка цукру
- 1/2 склянки води
- 2 столові ложки крошених крупи манки
- 1 яйце
- 1/2 склянки молока
- 1/2 склянки сметани
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка рослинного масла (для промазування форми)
Інструкції:
- Нагрійте духовку до 180 градусів Цельсія (350 градусів Фаренгейта).
- Розмістіть підготовлену вишню в формі для запікання, засипте її 1/2 склянки цукру і підлийте 1/2 склянки води.
- У молоці розведіть соду і залийте вишню з цим розчином.
- Зберіть яйця разом зі сметаною, залийте суміш на вишню.
- Змішайте залишок цукру з крупи манки і засипте це на верх.
- Поставте вишняк відпалювати в духовку на 30-40 хвилин або до золотистого кольору на вершині.
- Готовий вишняк залиште охолоджуватися, а потім поріжте на порції і подавайте.
Цей рецепт вишняка без горілки створить ніжний і соковитий десерт, який можна насолоджуватися як гарячим, так і холодним. Насолоджуйтеся смаком!