Дуже смачна аджика на зиму

Ось простий та смачний рецепт аджики на зиму:

Інгредієнти:

  • 1 кг спелених помідорів
  • 4-5 перців (по смаку, можна використовувати солодкий або гострий перець)
  • 2-3 гострі перці (за бажанням, для гостроти)
  • 4-5 головок часнику
  • 1 велика цибуля
  • 1/2 склянки оцту (можна взяти яблучний або винний оцет)
  • 1/4 склянки рослинної олії
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Зелень (петрушка, кінза) за смаком

Інструкції:

  1. Спочатку вимийте помідори, перці, часник і цибулю. Обсушіть їх.
  2. Подрібніть помідори, перці, часник і цибулю. Можна зробити це вручну або за допомогою блендера.
  3. У мисці або каструлі змішайте подрібнені інгредієнти, додайте оцет, рослинну олію, сіль і цукор за смаком. Добре перемішайте.
  4. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
  5. Зменште вогонь і готуйте аджику на медленому вогні протягом 30-40 хвилин, поки суміш не стане густою, а помідори не зменшаться у об’ємі.
  6. Додайте дрібно нарізану зелень (петрушку, кінзу) та ще раз перемішайте.
  7. Зараз порціюйте аджику в застерилізовані банки, закрийте кришками і закрутіть.
  8. Після охолодження переведіть банки в прохолодне темне місце для зберігання.

Така аджика стане смачним доповненням до багатьох страв: вона підійде як соус до м’яса, риби або овочів, а також чудово пасуватиме до сендвічів або як пряний додаток до смачних закусок. Насолоджуйтеся смаком!