Ось рецепт в’ялених помідорів:
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів (найкраще використовувати малинові або чері помідори)
- 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Сушена базилік або інші трави (опціонально)
- Оливкова олія
Інструкції:
- Помідори розріжте навпіл або на квітку, видаливши насіння і середину.
- Розкладіть помідори на протвині, обрізаною стороною догори.
- Посоліть помідори з обох сторін, додайте часник, мелений перець та сушені трави за смаком. При бажанні можна полити помідори оливковою олією.
- Поставте протвиню з помідорами в духовку, попередньо розігріту до температури близько 80-90 градусів Цельсія.
- В’яліть помідори в духовці приблизно 4-6 годин, залежно від їх розміру та товщини шкурки. Помідори повинні стати м’якими та втратити частину вологи.
- Після того, як помідори стануть м’якими, вимкніть духовку і залиште їх там до повного охолодження.
- Після охолодження в’ялені помідори можна пересипати оливковою олією та зберігати в холодильнику в плотно закритому посуді або банці.
Ці в’ялені помідори чудово підходять як додаток до салатів, піци, паст, антипасто та інших страв. Насолоджуйтеся смаком!