В’ялені томати рецепт

Ось рецепт в’ялених помідорів:

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (найкраще використовувати малинові або чері помідори)
  • 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сушена базилік або інші трави (опціонально)
  • Оливкова олія

Інструкції:

  1. Помідори розріжте навпіл або на квітку, видаливши насіння і середину.
  2. Розкладіть помідори на протвині, обрізаною стороною догори.
  3. Посоліть помідори з обох сторін, додайте часник, мелений перець та сушені трави за смаком. При бажанні можна полити помідори оливковою олією.
  4. Поставте протвиню з помідорами в духовку, попередньо розігріту до температури близько 80-90 градусів Цельсія.
  5. В’яліть помідори в духовці приблизно 4-6 годин, залежно від їх розміру та товщини шкурки. Помідори повинні стати м’якими та втратити частину вологи.
  6. Після того, як помідори стануть м’якими, вимкніть духовку і залиште їх там до повного охолодження.
  7. Після охолодження в’ялені помідори можна пересипати оливковою олією та зберігати в холодильнику в плотно закритому посуді або банці.

Ці в’ялені помідори чудово підходять як додаток до салатів, піци, паст, антипасто та інших страв. Насолоджуйтеся смаком!