Зеленые бобы рецепт

Ось простий рецепт приготування зелених бобів:

Інгредієнти:

  • 500 г зелених бобів (можна використовувати свіжі або заморожені)
  • 2 столові ложки вершкового масла або оливкової олії
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • Сіль і свіжомелений перець за смаком
  • Сік з половини лимона
  • Свіжі трави (петрушка, кроп) для прикраси (опціонально)

Інструкції:

  1. Якщо ви використовуєте свіжі зелені боби, спочатку видаліть кінці кожного боба та видаліть нитки.
  2. Підготуйте каструлю з водою і додайте трохи солі. Доведіть воду до кипіння.
  3. Додайте зелені боби до киплячої води і варіть їх протягом 5-7 хвилин, або доки вони не стануть ніжними, але збережуть свій хрумкавий вигляд.
  4. Після відварювання зелених бобів відкиньте їх на друкарку або промийте холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
  5. У сковороді розігрійте вершкове масло або оливкову олію на середньому вогні.
  6. Додайте подрібнений часник до розігрітого масла або олії та обсмажте його протягом 1-2 хвилин або доки часник не стане ароматним, але не золотистим.
  7. Додайте відведені зелені боби до сковороди з часником і перемішайте, щоб боби покрилися маслом та часником.
  8. Смажте зелені боби на сковороді протягом 3-4 хвилин, під час цього періодично помішуючи, щоб уникнути пригоріння.
  9. Після цього додайте сіль, свіжомелений перець та сік з половини лимона до зелених бобів. Перемішайте і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини, щоб всі смаки поєдналися.
  10. Після готовності вимкніть вогонь і подавайте зелені боби гарячими, можна прикрасити їх свіжими травами, якщо бажаєте.

Цей рецепт дозволяє зберегти хрумкість та свіжість зелених бобів, підкреслити їхній смак та додати ароматність за рахунок часнику та лимонного соку. Насолоджуйтесь!