Запіканка з брокколі

Ось простий рецепт запіканки з брокколі:

Інгредієнти:

  • 500 г брокколі (свіжий або заморожений)
  • 1 цибуля, нарізана кільцями
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 200 гр сметани або вершків
  • 100 гр твердого сиру (наприклад, чеддер або пармезан), тертий
  • 2 ст. ложки олії (оливкова або соняшникова)
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжі трави для прикраси (петрушка, кроп)

Інструкції:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Велику каструлю з сіллю вода довести до кипіння. Додайте брокколі і варіть його протягом 3-5 хвилин, доки воно не стане трохи м’яким, але не розвареним. Потім злейте воду і охолодіть брокколі під холодною водою.
  3. У глибокій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте до м’якості, додайте подрібнений часник та смажте ще 1-2 хвилини.
  4. Додайте охолоджений брокколі до цибулі і часнику в сковороду. Приправте сіллю і перцем за смаком. Перемішайте і смажте разом протягом 2-3 хвилин.
  5. Додайте сметану або вершки до сковороди з брокколі, цибулею і часником. Перемішайте, щоб всі інгредієнти об’єдналися.
  6. Переложіть змішану заправку з брокколі в запіканочну форму або глибоку пательню.
  7. Посипте тертим сиром поверхню брокколі.
  8. Поставте запіканку в передогріту духовку і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки сир не стане золотистим і запіканка не зігріється.
  9. Вийміть з духовки і прикрась