Домашні чебуреки рецепт

Ось простий рецепт домашніх чебуреків:

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 мл теплої води
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки рослинної олії

Для начинки:

  • 300 г молочного фаршу (можна взяти яловичину, свинину або комбінацію м’яса)
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль і перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Інструкції:

  1. Почніть з приготування тіста. У великій мисці змішайте борошно з сіллю. Додайте теплу воду та рослинну олію. Замішуйте тісто добре протягом кількох хвилин, поки воно стане м’яким і еластичним. Покрийте тісто серветкою і залиште його відпочити на 30-60 хвилин.
  2. Підготуйте начинку. Наріжте цибулю та часник дрібно. Смажте їх на рослинній олії до м’якості, але не золотистості. Додайте молочний фарш та смажте разом, періодично помішуючи, до готовності. Підсоліть та поперчіть за смаком. Добре перемішайте.
  3. Розкатайте тісто на підсипаній борошном поверхні до товщини близько 2 мм.
  4. Виріжте круги з тіста за допомогою підставки або склянки. Кожний круг тіста буде основою для чебурека.
  5. На середину круга кладіть невелику кількість начинки (1-1,5 чайної ложки). Згорніть круг тіста в півмісяць, добре прищіпіть краї, щоб запаяти чебурек.
  6. Розігрійте рослинну олію у сковоріді на середньому вогні.
  7. Смажте чебуреки у гарячій олії з обох сторін до золотистого кольору, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
  8. Після смаження вийміть чебуреки з олії і положіть на кухонний рушник або папір, щоб вони забрали зайву олію.
  9. Подаємо чебуреки гарячими зі сметаною, гострим соусом або свіжими овочами.

Ці домашні чебуреки вийдуть смачними, соковитими і ароматними, ідеальними для перекусу або основної страви. Насолоджуйтесь смаком!