Ось простий рецепт домашньої шаурми:
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе (або будь-якого іншого м’яса на ваш смак, також можна використовувати курячі крильця або ніжки)
- 4-6 піта (або лаваш)
- 1 велика цибуля
- 2-3 помідори
- 1 огірок
- Салат (айсберг, лолло россо, рукола або будь-який інший салат)
- 4 столові ложки натурального йогурту або майонезу
- 2 столові ложки оливкової олії або рослинної олії
- 2 чайні ложки паприки
- 1 чайна ложка куркуми
- Сіль і перець за смаком
- Соуси за смаком (сирний соус, гірчиця, кетчуп, соус соєвий тощо)
Інструкції:
- Наріжте м’ясо на невеликі шматочки або смужки. Постараємося, щоб вони були приблизно однакового розміру, щоб рівномірно смажилися.
- У великій мисці або пластиковій пакеті змішайте оливкову олію, паприку, куркуму, сіль і перець. Додайте нарізане м’ясо до цієї суміші та добре перемішайте, щоб м’ясо було покрите спеціями та олією. Залиште його на 30-60 хвилин для маринування.
- Поки м’ясо маринується, підготуйте овочі. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, помідори тонкими кружечками або смужками, а огірок — тонкими пластинами.
- Смажте м’ясо на грилі, сковорідці або у духовці до готовності. Можна також використовувати барбекю.
- Підігрійте піту або лаваш. Якщо ви використовуєте лаваш, зручно зробити з нього трубочки.
- Приготуйте соус для шаурми. Для цього змішайте натуральний йогурт або майонез з додатками за вашим смаком (сіль, перець, часник, гірчиця, зелень тощо).
- Збираємо шаурму. Поставте підігріту піту на робочу поверхню. Розподіліть м’ясо, овочі та салат по центру піти. Полийте соусом.
- Згорніть піту або лаваш у трубочку, зафіксуйте нижній кінець, щоб начинка не випала.
- Подаємо домашню шаурму гарячою з додатковими соусами за смаком.
Цей рецепт дозволяє вам насолоджуватися смачними і ароматними шаурмами вдома зі