Домашня шаурма

Ось простий рецепт домашньої шаурми:

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе (або будь-якого іншого м’яса на ваш смак, також можна використовувати курячі крильця або ніжки)
  • 4-6 піта (або лаваш)
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 помідори
  • 1 огірок
  • Салат (айсберг, лолло россо, рукола або будь-який інший салат)
  • 4 столові ложки натурального йогурту або майонезу
  • 2 столові ложки оливкової олії або рослинної олії
  • 2 чайні ложки паприки
  • 1 чайна ложка куркуми
  • Сіль і перець за смаком
  • Соуси за смаком (сирний соус, гірчиця, кетчуп, соус соєвий тощо)

Інструкції:

  1. Наріжте м’ясо на невеликі шматочки або смужки. Постараємося, щоб вони були приблизно однакового розміру, щоб рівномірно смажилися.
  2. У великій мисці або пластиковій пакеті змішайте оливкову олію, паприку, куркуму, сіль і перець. Додайте нарізане м’ясо до цієї суміші та добре перемішайте, щоб м’ясо було покрите спеціями та олією. Залиште його на 30-60 хвилин для маринування.
  3. Поки м’ясо маринується, підготуйте овочі. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, помідори тонкими кружечками або смужками, а огірок — тонкими пластинами.
  4. Смажте м’ясо на грилі, сковорідці або у духовці до готовності. Можна також використовувати барбекю.
  5. Підігрійте піту або лаваш. Якщо ви використовуєте лаваш, зручно зробити з нього трубочки.
  6. Приготуйте соус для шаурми. Для цього змішайте натуральний йогурт або майонез з додатками за вашим смаком (сіль, перець, часник, гірчиця, зелень тощо).
  7. Збираємо шаурму. Поставте підігріту піту на робочу поверхню. Розподіліть м’ясо, овочі та салат по центру піти. Полийте соусом.
  8. Згорніть піту або лаваш у трубочку, зафіксуйте нижній кінець, щоб начинка не випала.
  9. Подаємо домашню шаурму гарячою з додатковими соусами за смаком.

Цей рецепт дозволяє вам насолоджуватися смачними і ароматними шаурмами вдома зі