Домашня піца на дріжджах

Ось рецепт домашньої піци на дріжджах:

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 1/2 склянки пшеничного борошна (зазвичай беруть тип «00» або для піци)
  • 1 склянка теплої води
  • 1 пакетик сухих дріжджів (приблизно 7 г або застосовуйте свіжі дріжджі відповідно до інструкцій на пакеті)
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки оливкової олії

Для піци:

  • 1/2 склянки томатного соусу або пасерованих помідорів
  • 1 чайна ложка сушених італійських трав (суміш базиліку, орегано, розмарину)
  • 1/2 чайної ложки часнику у порошку або дрібно нарізаного свіжого часнику
  • 1 1/2 склянки тертого моцарелли або іншого сиру на ваш смак
  • Приправи за смаком (сіль, перець, червона паприка, інші начинки за бажанням)
  • Овочі та м’ясо за вашим смаком (помідори, перець, гриби, ковбаски, шинка, оливки тощо)

Інструкції:

  1. Почніть з приготування тіста. У великій мисці змішайте теплу воду, сухі дріжджі, цукор і дайте дріжджам активуватися протягом 5-10 хвилин, поки не з’являться пузирці.
  2. Додайте оливкову олію, сіль та поступово додавайте борошно, змішуючи до утворення м’якого тіста.
  3. Перекладіть тісто на підсипану борошном поверхню та замісьте протягом 5-7 хвилин, доки тісто не стане гладким і еластичним.
  4. Покрийте миску з тістом чистою серветкою або кухонним рушником та залиште його на протязі 1-2 годин, щоб тісто підійшло та збільшилося в об’ємі.
  5. Протягом цього часу підготуйте начинку для піци, нарізавши овочі та м’ясо за вашим вибором.
  6. Попередньо розігрійте духовку до 220 градусів Цельсія (430 градусів Фаренгейта).
  7. Розкатайте підійшовше тісто на підсипаній борошном поверхні до бажаної товщини та форми піци.
  8. Перенесіть тісто на пекарску підстилку або пекарський лист, змазаний олією або вкритий пергаментним папером.
  9. Розподіліть томатний соус або пасеровані помідори по поверхні тіста, залишивши краї тіста для коржа.
  10. Посипте сушеними італійськими травами, часником у порошку та іншими приправами за смаком.
  11. Розподіліть тертий сир рівномірно по піці.
  12. Додайте ваші овочі та м’ясо на верх піци.
  13. Пекти піцу в попередньо розігрітій духовці приблизно 12-15 хвилин або до золотистого кольору та пухкості коржа.
  14. Вийміть піцу з духовки і дайте трохи охолонути перед розрізанням і подачею.
  15. Подаємо гарячу домашню піцу, насолоджуючись її ароматом та смаком!

Цей рецепт дозволяє вам створити свою улюблену піцу вдома зі свіжими інгредієнтами та начинками за вашим вибором. Насолоджуйтеся своєю домашньою піцею!