Грибний соус

Ось простий рецепт грибного соусу:

Інгредієнти:

  • 300-400 г свіжих грибів (наприклад, шампіньони, лисички або інші)
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані або протерті
  • 2 столові ложки вершкового масла або рослинної олії
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 ½ склянки бульйону (м’ясного або овочевого)
  • 1/2 склянки вершків або сметани
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа зелень (петрушка, кроп, базилік) для прикраси (за бажанням)

Інструкції:

  1. Очистіть гриби від будь-яких забруднень та землі, наріжте їх на тонкі пластини або кубики.
  2. На розігрітій сковоріді розтопіть вершкове масло або додайте рослинну олію. Додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м’якою та прозорою.
  3. Додайте нарізані гриби до цибулі та часнику у сковоріді. Смажте, помішуючи, до того, як гриби стануть золотистими і виділять сік.
  4. Додайте борошно до грибів і ретельно перемішайте, щоб борошно розподілилося рівномірно по грибах.
  5. Поступово додавайте бульйон до сковороди, постійно помішуючи, щоб утворився густий соус. Готуйте на помірному вогні, помішуючи, доки соус не стане густим і не покриє задню сторону ложки.
  6. Додайте вершки або сметану до соусу і ще раз ретельно перемішайте.
  7. Смакуйте соус і додайте сіль та перець за смаком. Готуйте ще 1-2 хвилини, щоб всі смаки добре змішались.
  8. Подаємо грибний соус гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, якщо це бажаєте.

Цей грибний соус чудово пасуватиме до м’яса, птиці, риби або як соус для паста та гарнірів. Насолоджуйтеся смаком!