Ось простий рецепт грибного соусу:
Інгредієнти:
- 300-400 г свіжих грибів (наприклад, шампіньони, лисички або інші)
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані або протерті
- 2 столові ложки вершкового масла або рослинної олії
- 2 столові ложки борошна
- 1 ½ склянки бульйону (м’ясного або овочевого)
- 1/2 склянки вершків або сметани
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа зелень (петрушка, кроп, базилік) для прикраси (за бажанням)
Інструкції:
- Очистіть гриби від будь-яких забруднень та землі, наріжте їх на тонкі пластини або кубики.
- На розігрітій сковоріді розтопіть вершкове масло або додайте рослинну олію. Додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м’якою та прозорою.
- Додайте нарізані гриби до цибулі та часнику у сковоріді. Смажте, помішуючи, до того, як гриби стануть золотистими і виділять сік.
- Додайте борошно до грибів і ретельно перемішайте, щоб борошно розподілилося рівномірно по грибах.
- Поступово додавайте бульйон до сковороди, постійно помішуючи, щоб утворився густий соус. Готуйте на помірному вогні, помішуючи, доки соус не стане густим і не покриє задню сторону ложки.
- Додайте вершки або сметану до соусу і ще раз ретельно перемішайте.
- Смакуйте соус і додайте сіль та перець за смаком. Готуйте ще 1-2 хвилини, щоб всі смаки добре змішались.
- Подаємо грибний соус гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, якщо це бажаєте.
Цей грибний соус чудово пасуватиме до м’яса, птиці, риби або як соус для паста та гарнірів. Насолоджуйтеся смаком!