Гомбовці — це страва із свинячого м’яса, яка має свої корені у словацькій кухні. Ось простий рецепт приготування гомбовців:
Інгредієнти:
- 500 г свинячого фаршу
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1 яйце
- 1/2 склянки сухарів або панірувальних сухарів
- Сіль і перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Інструкції:
- У глибокій мисці змішайте свинячий фарш, дрібно нарізану цибулю, часник, яйце, сіль, перець і сухарі.
- Сформуйте з отриманої суміші котлетки або кульки, котрі будуть нагадувати ковбаски або м’ясні кульки.
- Розігрійте сковоріду з рослинною олією на середньому вогні.
- Поставте гомбовці на розігріту сковоріду і смажте з усіх боків до золотистого кольору та до того, як вони будуть добре прожарені всередині (близько 7-10 хвилин з кожного боку).
- Після смаження гомбовців, вийміть їх на паперову рушник, щоб зняти надмірну олію.
- Готові гомбовці готуються до подачі. Їх можна подавати гарячими з картоплею, овочами або соусом за вашим смаком.
Цей рецепт гомбовців є досить простим і швидким у приготуванні, але водночас дуже смачним і задовільним. Насолоджуйтеся вашими гомбовцями!