Ось декілька рецептів з використанням білих грибів:
- Білі гриби мариновані:
Інгредієнти:
- 500 г білих грибів
- 1 цибуля (нарізана кільцями)
- 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
- 1 склянка оцту (9%)
- 1 склянка води
- 3 столові ложки цукру
- 2 столові ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю (зерна)
- Декілька гілок петрушки (для прикраси)
Інструкції:
- Гриби очистіть від землі та розріжте на крупніші шматки.
- Спершу приготуйте маринад: змішайте воду, оцет, цукор, сіль, часник та цибулю у каструлі і доведіть до кипіння.
- Додайте гриби в маринад і готуйте на помірному вогні 10-15 хвилин.
- Розлійте гарячі гриби разом з маринадом у стерилізовані банки і закрийте кришками.
- Коли банки охолонуть, пересипте гриби з маринадом на борщові тарілки, прикрасьте петрушкою та перцем.
- Білі гриби на шампурі з куркою:
Інгредієнти:
- 500 г білих грибів
- 500 г курячого філе (нарізане на кубики)
- 1 цибуля (нарізана кільцями)
- 2-3 зубчики часнику (дрібно нарізані)
- Сіль і перець за смаком
- Олія для смаження
Інструкції:
- Промийте білі гриби та обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
- На іншій сковороді обсмажте нарізану цибулю та часник.
- Додайте курячі кубики до цибулі та часнику та обсмажте до готовності.
- Насолоджуйтеся грибами та куркою на шампурі, підсмаженими на сковороді.
Ці рецепти допоможуть вам створити смачні страви з білих грибів. Насолоджуйтеся смаком!