Ось класичний рецепт бурріто:
Інгредієнти:
- 4-6 тортильї (буріто або пшеничні)
- 500 г маринованого курячого м’яса або маринованої яловичини (нарізаного на смужки)
- 1 чашка бурого рису (вареного)
- 1 банка консервованих чорних або красних квасолів (промитих і проціджених)
- 1 чашка твердого сиру (нарізаного на смужки або тертого)
- 1 чашка гуакамоле
- 1 чашка сметани або густого йогурту
- Соус сальса за смаком
- Сіль і перець за смаком
- Олія для смаження (опціонально)
Інструкції:
- На духовці нагрійте тортильї, щоб вони стали гарячими і гнучкими. Якщо ви хочете, щоб тортильї були хрусткими, обсмажте їх трохи на сухій сковороді або духовці.
- У середній сковороді або каструлі розігрійте маринаду та обсмажте м’ясо до готовності. Під час обсмаження додайте сіль і перець за смаком.
- Приготуйте бурий рис відповідно до інструкцій на упаковці.
- На гарячі тортильї розкладіть рис, квасолі, мариноване м’ясо, твердий сир, гуакамоле, сметану або густий йогурт та соус сальса.
- Згорніть тортильї в бурріто, згорнувши краї і забезпечивши, щоб начинка не виходила.
- Якщо бажаєте, обсмажте бурріто на сухій сковороді з обох сторін до золотистого кольору.
- Подаємо бурріто гарячим, можна порізати його поперек на половинки або подати цілком на тарілці.
Цей рецепт бурріто можна доповнити будь-якими іншими інгредієнтами за вашим смаком, такими як нарізані помідори, мариновані перці, капуста або інші начинки. Насолоджуйтеся смаком!