Бабагануш рецепт

Баба гануш – це традиційна страва в арабській кухні, яка включає в себе пюре з баклажанів, яке зазвичай поєднується з часником, лимонним соком, тахіні (сусамовим пюре) і оливковою олією. Ось простий рецепт:

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани
  • 2-3 зубчики часнику (за смаком)
  • Сік з 1-2 лимонів (за смаком)
  • 2-3 столові ложки тахіні (сусамове пюре)
  • 2-3 столові ложки оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка, м’ята, кроп)

Інструкції:

  1. Почніть з приготування баклажанів. Промийте їх під холодною водою і обсушіть.
  2. Проколіть баклажани декількома дірочками за допомогою вилки або ножа.
  3. Пекти баклажани у попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів Цельсія протягом 30-40 хвилин, або доки вони не стануть дуже м’якими і шкірка не зчерствіє. Можна також варити баклажани, але пекти дозволяє підсушити їх і додати більше аромату.
  4. Після того як баклажани готові, залиште їх охолонути декілька хвилин, щоб легко можна було відділити м’якоть від шкірки.
  5. Відділіть м’якоть баклажанів від шкірки і переложіть її у блендер або в миску для змішування.
  6. Додайте до баклажанів прокручений часник, лимонний сік, тахіні, оливкову олію, сіль і перець.
  7. Змішайте усі інгредієнти в блендері або змішайте їх за допомогою блендера для іммерсійних дій до однорідної консистенції. Додайте більше соку лимона або солі, якщо потрібно, за вашим смаком.
  8. Переложіть баба гануш у миску для подачі.
  9. Перед подачею полийте баба гануш оливковою олією і прикрасьте свіжою зеленню, наприклад, петрушкою, м’ятою або кропом.

Смачного! Насолоджуйтесь цим ароматним дипом з баба гануш!