Баба гануш – це традиційна страва в арабській кухні, яка включає в себе пюре з баклажанів, яке зазвичай поєднується з часником, лимонним соком, тахіні (сусамовим пюре) і оливковою олією. Ось простий рецепт:
Інгредієнти:
- 2 середні баклажани
- 2-3 зубчики часнику (за смаком)
- Сік з 1-2 лимонів (за смаком)
- 2-3 столові ложки тахіні (сусамове пюре)
- 2-3 столові ложки оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа зелень для прикраси (петрушка, м’ята, кроп)
Інструкції:
- Почніть з приготування баклажанів. Промийте їх під холодною водою і обсушіть.
- Проколіть баклажани декількома дірочками за допомогою вилки або ножа.
- Пекти баклажани у попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів Цельсія протягом 30-40 хвилин, або доки вони не стануть дуже м’якими і шкірка не зчерствіє. Можна також варити баклажани, але пекти дозволяє підсушити їх і додати більше аромату.
- Після того як баклажани готові, залиште їх охолонути декілька хвилин, щоб легко можна було відділити м’якоть від шкірки.
- Відділіть м’якоть баклажанів від шкірки і переложіть її у блендер або в миску для змішування.
- Додайте до баклажанів прокручений часник, лимонний сік, тахіні, оливкову олію, сіль і перець.
- Змішайте усі інгредієнти в блендері або змішайте їх за допомогою блендера для іммерсійних дій до однорідної консистенції. Додайте більше соку лимона або солі, якщо потрібно, за вашим смаком.
- Переложіть баба гануш у миску для подачі.
- Перед подачею полийте баба гануш оливковою олією і прикрасьте свіжою зеленню, наприклад, петрушкою, м’ятою або кропом.
Смачного! Насолоджуйтесь цим ароматним дипом з баба гануш!