Соя рецепти

Соєві рецепти можуть бути не тільки смачними, а й дуже корисними для здоров’я. Ось кілька рецептів з використанням сої:

  1. Тофу-шашлик:
    • Інгредієнти:
      • 400 г твердого тофу, нарізаного на кубики
      • 1/4 чашки соєвого соусу
      • 2 столові ложки оливкової олії
      • 2 столові ложки лимонного соку
      • 2 зубчики часнику, розмелених
      • 1 чайна ложка меду або коричневого цукру
      • 1 чайна ложка куркуми (опціонально)
      • 1 чайна ложка молотого імбирю (опціонально)
    • Інструкції:
      1. Змішайте соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, часник, мед або цукор, куркуму та імбир у мисці для маринаду.
      2. Додайте нарізаний тофу до маринаду і залиште протягом 30 хвилин.
      3. Нанизуйте кубики тофу на шпажки для шашликів.
      4. Смажте шашлики на грилі або у сковорідці протягом 8-10 хвилин, періодично перевертаючи, до утворення золотистої корочки.
      5. Подавайте тушкований тофу-шашлик з лимоном та свіжою зеленню.
  2. Соєвий суп «Місо»:
    • Інгредієнти:
      • 4 чашки води
      • 1/4 чашки місо-паста
      • 100 г твердого тофу, нарізаного на кубики
      • 1/2 чашки довжених грибів, нарізаних
      • 2 столові ложки соєвого соусу
      • 1 столова ложка рисового оцту
      • 1 столова ложка кунжутного масла
      • 2 луковички зеленого луку, нарізані
      • 2 зубчики часнику, розмелених
      • 1/2 чайної ложки молотого імбирю
      • 1/2 чашки вареної лапші, за смаком
    • Інструкції:
      1. Принесіть воду до кипіння у великій каструлі.
      2. Додайте місо-пасту та зберіться.
      3. Додайте тофу, гриби, соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, зелений лук, часник та імбир.
      4. Готуйте на помірному вогні протягом 10-15 хвилин.
      5. Додайте варену лапшу та готуйте протягом ще 2-3 хвилин.
      6. Подавайте гарячим і прикрашайте зеленню.

Ці рецепти допоможуть вам насолодитися смачними та корисними стравами із сої. Насолоджуйтесь смаком!