Соєві рецепти можуть бути не тільки смачними, а й дуже корисними для здоров’я. Ось кілька рецептів з використанням сої:
- Тофу-шашлик:
- Інгредієнти:
- 400 г твердого тофу, нарізаного на кубики
- 1/4 чашки соєвого соусу
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки лимонного соку
- 2 зубчики часнику, розмелених
- 1 чайна ложка меду або коричневого цукру
- 1 чайна ложка куркуми (опціонально)
- 1 чайна ложка молотого імбирю (опціонально)
- Інструкції:
- Змішайте соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, часник, мед або цукор, куркуму та імбир у мисці для маринаду.
- Додайте нарізаний тофу до маринаду і залиште протягом 30 хвилин.
- Нанизуйте кубики тофу на шпажки для шашликів.
- Смажте шашлики на грилі або у сковорідці протягом 8-10 хвилин, періодично перевертаючи, до утворення золотистої корочки.
- Подавайте тушкований тофу-шашлик з лимоном та свіжою зеленню.
- Інгредієнти:
- Соєвий суп «Місо»:
- Інгредієнти:
- 4 чашки води
- 1/4 чашки місо-паста
- 100 г твердого тофу, нарізаного на кубики
- 1/2 чашки довжених грибів, нарізаних
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка рисового оцту
- 1 столова ложка кунжутного масла
- 2 луковички зеленого луку, нарізані
- 2 зубчики часнику, розмелених
- 1/2 чайної ложки молотого імбирю
- 1/2 чашки вареної лапші, за смаком
- Інструкції:
- Принесіть воду до кипіння у великій каструлі.
- Додайте місо-пасту та зберіться.
- Додайте тофу, гриби, соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, зелений лук, часник та імбир.
- Готуйте на помірному вогні протягом 10-15 хвилин.
- Додайте варену лапшу та готуйте протягом ще 2-3 хвилин.
- Подавайте гарячим і прикрашайте зеленню.
- Інгредієнти:
Ці рецепти допоможуть вам насолодитися смачними та корисними стравами із сої. Насолоджуйтесь смаком!