Пангасиус рецепти

Пангасіус, також відомий як «в’єтнамський бас» або «світлоплямистий морський окунь», є популярною рибою через свій ніжний смак та низьку вартість. Ось кілька простих та смачних рецептів з пангасіусом:

  1. Пангасіус під соусом лимона і зеленого перцю:
    • Інгредієнти:
      • 4 шматочки пангасіуса (приблизно по 150-200 г кожен)
      • Сіль і свіжо помелений чорний перець за смаком
      • 2 столові ложки оливкової олії
      • 2 столові ложки свіжого лимонного соку
      • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
      • 1 столова ложка кінзи або петрушки, нарізаної
    • Інструкції:
      1. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
      2. У сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте часник і смажте його протягом 1-2 хвилин, доки не випустить аромат.
      3. Додайте сіль, перець, лимонний сік та нарізану кінзу чи петрушку до сковорідки. Потримайте на вогні ще 1-2 хвилини.
      4. Розподіліть шматочки пангасіуса на протвінь та полийте їх підготовленим соусом.
      5. Запекайте в духовці приблизно 15-20 хвилин або до того часу, поки риба не стане пожовтілою та не стане соковитою.
  2. Пангасіус з гарніром з трав’яних печериць:
    • Інгредієнти:
      • 4 шматочки пангасіуса
      • 300 г трав’яних печериць, порізані
      • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
      • Сіль і перець за смаком
      • Сіль та перець за смаком
      • 2 столові ложки вершків
      • Сік з половини лимона
      • 2 столові ложки оливкової олії
    • Інструкції:
      1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
      2. У сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте часник та смажте його протягом 1-2 хвилин, доки не випустить аромат.
      3. Додайте трав’яні печериці та сіль до сковорідки. Смажте, помішуючи, до того часу, поки вони не стануть м’якими.
      4. Посоліть та поперчіть шматочки пангасіуса, полийте їх лимонним соком.
      5. Покладіть пангасіуса на протвінь, прикрийте вершками, а зверху розмістіть гарнір з трав’яних печериць.
      6. Запекайте в духовці приблизно 20-25 хвилин або до готовності пангасіуса.

Ці рецепти дозволять вам приготувати смачні та здорові страви з пангасіусом вдома. Насолоджуйтеся своїм обідом чи вечерею!