Пангасіус, також відомий як «в’єтнамський бас» або «світлоплямистий морський окунь», є популярною рибою через свій ніжний смак та низьку вартість. Ось кілька простих та смачних рецептів з пангасіусом:
- Пангасіус під соусом лимона і зеленого перцю:
- Інгредієнти:
- 4 шматочки пангасіуса (приблизно по 150-200 г кожен)
- Сіль і свіжо помелений чорний перець за смаком
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1 столова ложка кінзи або петрушки, нарізаної
- Інструкції:
- Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
- У сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте часник і смажте його протягом 1-2 хвилин, доки не випустить аромат.
- Додайте сіль, перець, лимонний сік та нарізану кінзу чи петрушку до сковорідки. Потримайте на вогні ще 1-2 хвилини.
- Розподіліть шматочки пангасіуса на протвінь та полийте їх підготовленим соусом.
- Запекайте в духовці приблизно 15-20 хвилин або до того часу, поки риба не стане пожовтілою та не стане соковитою.
- Інгредієнти:
- Пангасіус з гарніром з трав’яних печериць:
- Інгредієнти:
- 4 шматочки пангасіуса
- 300 г трав’яних печериць, порізані
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- Сіль і перець за смаком
- Сіль та перець за смаком
- 2 столові ложки вершків
- Сік з половини лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Інструкції:
- Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- У сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте часник та смажте його протягом 1-2 хвилин, доки не випустить аромат.
- Додайте трав’яні печериці та сіль до сковорідки. Смажте, помішуючи, до того часу, поки вони не стануть м’якими.
- Посоліть та поперчіть шматочки пангасіуса, полийте їх лимонним соком.
- Покладіть пангасіуса на протвінь, прикрийте вершками, а зверху розмістіть гарнір з трав’яних печериць.
- Запекайте в духовці приблизно 20-25 хвилин або до готовності пангасіуса.
- Інгредієнти:
Ці рецепти дозволять вам приготувати смачні та здорові страви з пангасіусом вдома. Насолоджуйтеся своїм обідом чи вечерею!