Ось простий рецепт гречаників з м’ясом:
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки, вареної
- 300 г м’яса (яловичини, свинини або курки), нарізаного на невеликі шматочки
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані або протерті
- 1 яйце
- 3 столові ложки панірувальних сухарів або манки
- Сіль і перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Інструкції:
- Варіть гречку до готовності за інструкціями на упаковці.
- На сковоріді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і смажте, поки вони не стануть м’якими та золотистими.
- Додайте нарізане м’ясо до цибулі та часнику. Смажте, помішуючи, доки м’ясо не стане золотистим.
- Переложіть готове м’ясо з цибулею та часником у велику миску. Додайте варену гречку, яйце, панірувальні сухарі або манку, сіль і перець за смаком. Помішайте всі інгредієнти добре, щоб вони стали однорідною масою.
- Розігрійте сковоріду з рослинною олією на середньому вогні. Формуйте з отриманої маси гречаників, кладіть на розігріту сковоріду і смажте до золотистого кольору з обох сторін, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Після смаження гречаників, відкладіть їх на паперові рушники, щоб зняти надмірну олію.
- Гречаники з м’ясом готові до подачі! Подаються гарячими, з овочами, соусом чи сметаною за вашим смаком.
Цей рецепт дозволить вам отримати смачні та ситні гречаники з м’ясом, які можна подавати як головну страву або гарнір до основного обіду. Насолоджуйтеся!