Голубці ліниві

Голубці “ліниві” – це спрощена версія класичних голубців без необхідності згортати фарш у капустяні листя. Ось простий рецепт лінивих голубців:

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу (яловичини, свинини або комбінація)
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1/2 склянки рису (попередньо сварений або варіть разом з голубцями)
  • 1 склянка томатного соусу або пасерованих помідорів
  • Сіль і перець за смаком
  • 1 склянка бульйону або води
  • Рослинна олія для смаження

Інструкції:

  1. У глибокій мисці змішайте фарш, дрібно нарізану цибулю, часник, сіль, перець та сварений рис.
  2. Сформуйте з отриманої суміші невеликі котлетки або кульки, що схожі на голубці.
  3. Нагрійте сковоріду з рослинною олією та обсмажте котлетки з усіх боків до золотистого кольору.
  4. Перемістіть обсмажені котлетки в каструлю або глибоку сковороду з високими бортиками.
  5. Зверху розлейте томатний соус або пасеровані помідори, а потім додайте бульйон або воду, щоб покрити котлетки напівжидким шаром.
  6. Прикрийте каструлю кришкою та готуйте на середньому вогні протягом близько 30-40 хвилин, або доки котлетки не будуть м’якими, а фарш не буде добре прожареним.
  7. Під час приготування періодично перемішуйте та підливайте бульйон або воду, якщо вона випарується, щоб котлетки не пригоріли до дна каструлі.
  8. Після готування дайте лінивим голубцям трохи остинути перед подачею. Подають гарячими з соусом з каструлі та за бажанням з сметаною або зеленню.

Цей спосіб готування лінивих голубців дуже простий та швидкий, але водночас вони залишаються смачними та ніжними. Насолоджуйтеся вашими голубцями!