Голубці “ліниві” – це спрощена версія класичних голубців без необхідності згортати фарш у капустяні листя. Ось простий рецепт лінивих голубців:
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу (яловичини, свинини або комбінація)
- 1 цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1/2 склянки рису (попередньо сварений або варіть разом з голубцями)
- 1 склянка томатного соусу або пасерованих помідорів
- Сіль і перець за смаком
- 1 склянка бульйону або води
- Рослинна олія для смаження
Інструкції:
- У глибокій мисці змішайте фарш, дрібно нарізану цибулю, часник, сіль, перець та сварений рис.
- Сформуйте з отриманої суміші невеликі котлетки або кульки, що схожі на голубці.
- Нагрійте сковоріду з рослинною олією та обсмажте котлетки з усіх боків до золотистого кольору.
- Перемістіть обсмажені котлетки в каструлю або глибоку сковороду з високими бортиками.
- Зверху розлейте томатний соус або пасеровані помідори, а потім додайте бульйон або воду, щоб покрити котлетки напівжидким шаром.
- Прикрийте каструлю кришкою та готуйте на середньому вогні протягом близько 30-40 хвилин, або доки котлетки не будуть м’якими, а фарш не буде добре прожареним.
- Під час приготування періодично перемішуйте та підливайте бульйон або воду, якщо вона випарується, щоб котлетки не пригоріли до дна каструлі.
- Після готування дайте лінивим голубцям трохи остинути перед подачею. Подають гарячими з соусом з каструлі та за бажанням з сметаною або зеленню.
Цей спосіб готування лінивих голубців дуже простий та швидкий, але водночас вони залишаються смачними та ніжними. Насолоджуйтеся вашими голубцями!