Голубці в мультиварці рецепт


Готувати голубці в мультиварці — це швидкий і зручний спосіб приготування цієї традиційної страви. Ось простий рецепт:

Інгредієнти:

  • 10-12 листків капусти
  • 500 гр фаршу (яловичини, свинини, курки або їх комбінація)
  • 1/2 склянки рису
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 2-3 столові ложки томатної пасти
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 1/2 чайної ложки паприки (опціонально)
  • 1/4 чайної ложки кмину (опціонально)
  • 1 чайна ложка цукру (опціонально)
  • 1-2 столові ложки олії для смаження

Інструкції:

  1. Підготуйте капусту, знімаючи з листків товсту верхню жилку.
  2. Помийте рис.
  3. У глибокій мисці змішайте фарш з рисом, нарізаною цибулею, томатною пастою, сіллю, перцем та іншими приправами за смаком.
  4. Розкладіть капустяні листи на дошці або робочій поверхні, кладіть на кожен з них невелику порцію фаршу і скрутіть в голубці.
  5. У мультиварці розігрійте олію в режимі «Смаження» або «Фрі». Обсмажте голубці з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
  6. Після цього переложіть голубці в глибокий відсів або миску, додайте близько 1 склянки гарячої води (або бульйону) до мультиварки, вставте пароварну корзину, а на неї — голубці.
  7. Закрийте мультиварку і встановіть режим «Тушкування» на 40-50 хвилин, залежно від моделі мультиварки.
  8. Після закінчення часу готування перевірте готовність голубців, вони повинні бути м’якими і соковитими.

Готові голубці можна подавати гарячими, поливши їх сметаною або томатним соусом. Насолоджуйтеся вашими смачними та ситними голубцями, приготованими в мультиварці!

Ось кілька порад щодо приготування голубців в мультиварці:

  1. Використовуйте свіжі інгредієнти: Використовуйте свіжий фарш, свіжі овочі та інші інгредієнти, щоб забезпечити максимальний смак і харчову цінність вашим голубцям.
  2. Зробіть капустяні листи м’якими: Щоб капустяні листи були м’якими і добре скручувалися, можна попередньо підварити їх у окропі або гарячій воді на кілька хвилин до того, як заповнювати їх фаршем.
  3. Додайте різноманітні приправи: Експериментуйте з приправами, додавши до фаршу різноманітні спеції та трави, такі як кмин, петрушка, сушені трави чи паприка, щоб збагатити смак вашого блюда.
  4. Не перевантажуйте мультиварку: Пам’ятайте, що голубці повинні мати достатньо місця в мультиварці для того, щоб вони можливо нормально готувалися. Не перевантажуйте мультиварку, щоб уникнути неправильного готування.
  5. Перевірте готовність: Перевірте готовність голубців, проколюючи ножем один з них — фарш повинен бути добре приготований і м’яким, а капустяний листок — м’яким і пружним.

З цими порадами ваші голубці в мультиварці обов’язково вийдуть смачними і соковитими! Насолоджуйтеся приготуванням та смакуванням вашої страви!