Бігос — це традиційна польська страва, що складається з капусти, м’яса та різноманітних овочів і спецій. Ось базовий рецепт приготування бігосу:
Інгредієнти:
- 500 г кислої капусти (нарізаної)
- 500 г свіжої капусти (нарізаної)
- 300 г свинини (нарізаної на кубики)
- 300 г ковбаси (наприклад, ковбаса краковська)
- 2 цибулі (нарізані)
- 2 моркви (нарізані)
- 2-3 картоплини (нарізані)
- 2-3 столові ложки томатної пасти
- 1 лавровий лист
- Сіль і перець за смаком
- Олія для смаження
Інструкції:
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте свинину до золотистого кольору. Додайте ковбасу і просмажте разом ще декілька хвилин.
- Додайте нарізану цибулю і моркву до сковороди і тушкуйте, поки овочі не стануть м’якими.
- Додайте нарізану кислу та свіжу капусту до овочів і м’яса. Приправте сіллю, перцем, томатною пастою та лавровим листом. Тушкуйте все разом під кришкою на помірному вогні протягом 30-40 хвилин, час від часу помішуючи.
- Додайте нарізані картоплину до інших інгредієнтів і тушкуйте, поки картопля не стане м’якою.
- Після тушіння насолоджуйтеся бігосом гарячим, подаючи його зі свіжим чи підігрітим хлібом.
Бігос — страва, яка з кожним днем стає все смачнішою, тому чим більше ви його тушуєте, тим кращий смак отримаєте. Насолоджуйтеся цією ароматною та ситною польською стравою!