Ось простий рецепт для приготування бендериків з м’ясом:
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 склянки пшеничної муки
- 1 яйце
- Пів склянки теплої води
- Пів чайної ложки солі
Для начинки:
- 300-400 гр м’ясного фаршу (яловичини, свинини або курячого фаршу)
- 1 цибуля (нарізана дрібно)
- 2 зубчики часнику (розчавлені)
- Сіль і перець за смаком
- Олія для смаження
Інструкції:
- Для приготування тіста змішайте муку з сіллю у великій мисці. Додайте яйце і теплу воду. Почніть змішувати і вимішувати тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто занадто липке, додайте трошки більше муки. Сформуйте тісто в кулю, закрийте його чистою серветкою і залиште на 30-40 хвилин для відпочинку.
- У сковорідці розігрійте олію. Додайте нарізану цибулю і смажте до золотистого кольору. Додайте розчавлений часник і смажте ще кілька секунд до виходу аромату.
- Додайте м’ясний фарш до цибулі та часнику. Смажте фарш, регулярно помішуючи, до готовності. Під час смаження додайте сіль і перець за смаком. Після смаження вийміть фарш з плити і залиште його охолонути.
- Розігрійте сковорідку або гриль. Розкатайте тісто на пласт товщиною близько 3-5 мм. Виріжте з тіста круглі або прямокутні шматочки.
- На кожному шматочку тіста розташуйте трохи начинки з м’яса. Згорніть тісто так, щоб воно злегка перекривало начинку, і виріжте або зробіть невеликі отвори на верхівці для того, щоб пара могла виходити під час приготування.
- Поставте бендерики на розігріту сковорідку або гриль і смажте з обох сторін до золотистого кольору.
- Готові бендерики з м’ясом подавайте гарячими, можна прикрасити свіжою зеленню або соусом за вашим смаком.
Це простий і смачний рецепт для бендериків з м’ясом, який можна приготувати вдома. Насолоджуйтеся смаком!