Ось простий рецепт приготування баношу в мультиварці:
Інгредієнти:
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- 2,5 склянки води
- 100 г сала або бекону (наріжте на кубики)
- 1 цибуля (наріжте)
- 100 г твердого сиру (наріжте на кубики)
- Сіль за смаком
Інструкції:
- Вимийте кукурудзяне борошно у мисці і додайте до нього воду. Помішуйте, щоб утворити рівномірне тісто без грудочок.
- Влейте воду в резервуар мультиварки. Увімкніть мультиварку у режим “Варення” або “Пароварка” і доведіть воду до кипіння.
- Покладіть кукурудзяне тісто на пароварку мультиварки (якщо вона має таку функцію) або на пароварочний кріплення, що йде в комплекті.
- Варіть тісто на парі протягом 30-40 хвилин, прикривши кришкою мультиварки. За цей час тісто повинне стати готовим та пухким.
- Під час варіння тіста, обсмажте кубики сала або бекону на сковорідці до золотистого кольору.
- Додайте нарізану цибулю до сала або бекону та продовжуйте смажити, поки цибуля не стане м’якою і прозорою.
- Готове тісто вийміть з мультиварки і перемістіть у велику миску.
- Додайте обсмажене сало з цибулею до тіста та додайте нарізаний твердий сир. Помішайте, щоб всі інгредієнти добре змішалися.
- Перед подачею залийте банош оливковою олією або розтопленим вершковим маслом.
- Подають банош гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, наприклад, петрушкою або кропом.
Смачного! Насолоджуйтеся цією смачною та ситною стравою!