Є кілька способів консервації вишень на зиму, ось декілька рецептів:
- Мариновані вишні:
Інгредієнти:
- 1 кг вишень
- 500 мл води
- 500 г цукру
- 250 мл оцту (9%)
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка цільного чорного перцю
- 3-4 гвоздики
- 1 шматочок кориці
- Декілька листочків лаврового листа
Інструкції:
- Промийте вишні, видаліть кісточки та перекладіть їх у стерилізовані банки.
- У каструлю злійте воду, цукор, оцет, сіль та спеції. Доведіть до кипіння і залиште кип’ятити ще 5-7 хвилин.
- Гарячу маринадну суміш залейте вишнями у банках, залишаючи близько 1 см вільного місця від горла банки.
- Закрийте банки кришками, стерилізуйте у водяному бані приблизно 10 хвилин.
- Після стерилізації залиште банки охолоджуватися при кімнатній температурі, а потім зберігайте у прохолодному та сухому місці.
- Компот з вишень:
Інгредієнти:
- 1 кг вишень
- 1 літр води
- 200-300 г цукру (за смаком)
Інструкції:
- Промийте вишні та видаліть кісточки.
- У каструлю злійте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, поки цукор повністю не розчиниться.
- Додайте вишні у киплячу сироп і варіть їх на помірному вогні близько 10-15 хвилин.
- Злійте компот разом з вишнями у стерилізовані банки і закрийте кришками.
- Охолоджуйте компот до кімнатної температури, а потім зберігайте у холодильнику або в прохолодному місці.
Ці методи дозволяють зберегти вишні на зиму та насолоджуватися їх смаком протягом тривалого періоду. Насолоджуйтеся!