Вишні на зиму

Є кілька способів консервації вишень на зиму, ось декілька рецептів:

  1. Мариновані вишні:

Інгредієнти:

  • 1 кг вишень
  • 500 мл води
  • 500 г цукру
  • 250 мл оцту (9%)
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цільного чорного перцю
  • 3-4 гвоздики
  • 1 шматочок кориці
  • Декілька листочків лаврового листа

Інструкції:

  1. Промийте вишні, видаліть кісточки та перекладіть їх у стерилізовані банки.
  2. У каструлю злійте воду, цукор, оцет, сіль та спеції. Доведіть до кипіння і залиште кип’ятити ще 5-7 хвилин.
  3. Гарячу маринадну суміш залейте вишнями у банках, залишаючи близько 1 см вільного місця від горла банки.
  4. Закрийте банки кришками, стерилізуйте у водяному бані приблизно 10 хвилин.
  5. Після стерилізації залиште банки охолоджуватися при кімнатній температурі, а потім зберігайте у прохолодному та сухому місці.
  6. Компот з вишень:

Інгредієнти:

  • 1 кг вишень
  • 1 літр води
  • 200-300 г цукру (за смаком)

Інструкції:

  1. Промийте вишні та видаліть кісточки.
  2. У каструлю злійте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, поки цукор повністю не розчиниться.
  3. Додайте вишні у киплячу сироп і варіть їх на помірному вогні близько 10-15 хвилин.
  4. Злійте компот разом з вишнями у стерилізовані банки і закрийте кришками.
  5. Охолоджуйте компот до кімнатної температури, а потім зберігайте у холодильнику або в прохолодному місці.

Ці методи дозволяють зберегти вишні на зиму та насолоджуватися їх смаком протягом тривалого періоду. Насолоджуйтеся!