Вареники з вишнею рецепт

Ось простий рецепт для вареників з вишнею:

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 склянки муки
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки води
  • Щіпка солі

Для начинки:

  • 2 склянки вишні (можна використовувати свіжу або морожену)
  • 1/2 склянки цукру (або за смаком)
  • 1/2 чайної ложки вершкового масла (або олії)

Інструкції:

  1. Для тіста замішайте муку, яйце, воду і щіпку солі в мисці. Поступово додавайте воду і замішуйте до утворення м’якого, нелипкого тіста. Покрийте тісто чистою серветкою і залиште його відпочивати принаймні 30 хвилин.
  2. Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку. Змішайте вишню з цукром і маслом у мисці.
  3. Розкатайте тісто на підсипаному борошном поверхні до товщини близько 2-3 мм.
  4. Виріжте з тіста кола за допомогою стаканчика або спеціального вирізача для вареників.
  5. На кожне коло тіста покладіть трохи начинки з вишнею (приблизно 1 чайну ложку). Згорніть тісто напівколами і зліпіть краї, зробивши вареники.
  6. Для варення великої каструлі принаймні наполовину наповніть водою і додайте щіпку солі. Доведіть воду до кипіння.
  7. Покладіть вареники в киплячу воду один за одним, роблячи це обережно, щоб не розірвати їх. Варіть вареники приблизно 3-4 хвилини або до того моменту, поки вони не вийдуть на поверхню.
  8. За допомогою дуршлага або довгої ложки вийміть вареники з каструлі і дайте їм стекти.
  9. Подаючи, полийте вареники вершковим маслом або олією та порізьте їх на порції.

Ці вареники з вишнею будуть чудовим смачним десертом або перекусом. Насолоджуйтеся!