Ось простий рецепт для вареників з вишнею:
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 склянки муки
- 1 яйце
- 1/2 склянки води
- Щіпка солі
Для начинки:
- 2 склянки вишні (можна використовувати свіжу або морожену)
- 1/2 склянки цукру (або за смаком)
- 1/2 чайної ложки вершкового масла (або олії)
Інструкції:
- Для тіста замішайте муку, яйце, воду і щіпку солі в мисці. Поступово додавайте воду і замішуйте до утворення м’якого, нелипкого тіста. Покрийте тісто чистою серветкою і залиште його відпочивати принаймні 30 хвилин.
- Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку. Змішайте вишню з цукром і маслом у мисці.
- Розкатайте тісто на підсипаному борошном поверхні до товщини близько 2-3 мм.
- Виріжте з тіста кола за допомогою стаканчика або спеціального вирізача для вареників.
- На кожне коло тіста покладіть трохи начинки з вишнею (приблизно 1 чайну ложку). Згорніть тісто напівколами і зліпіть краї, зробивши вареники.
- Для варення великої каструлі принаймні наполовину наповніть водою і додайте щіпку солі. Доведіть воду до кипіння.
- Покладіть вареники в киплячу воду один за одним, роблячи це обережно, щоб не розірвати їх. Варіть вареники приблизно 3-4 хвилини або до того моменту, поки вони не вийдуть на поверхню.
- За допомогою дуршлага або довгої ложки вийміть вареники з каструлі і дайте їм стекти.
- Подаючи, полийте вареники вершковим маслом або олією та порізьте їх на порції.
Ці вареники з вишнею будуть чудовим смачним десертом або перекусом. Насолоджуйтеся!