Бліни на сироватці

Рецепт блінів на сироватці досить простий і давно застосовується в кулінарії. Ось як його приготувати:

Інгредієнти:

  • 1 склянка сироватки
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • 1 столова ложка цукру (за смаком, опціонально)
  • 1/2 чайної ложки розпушувача тіста
  • 1/4 чайної ложки соди
  • Щіпка солі

Інструкції:

  1. У великій мисці змішайте сироватку, яйце, рослинну олію (або масло), цукор (якщо використовуєте), сіль і розпушувач тіста.
  2. Додайте пшеничне борошно та соду до миски зі сумішшю сироватки і яєць. Змішайте добре, щоб утворити гладке тісто без грудочок.
  3. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні. Намастіть її невеликою кількістю олії або масла.
  4. Ложкою налійте невелику кількість тіста на розігріту сковорідку і розподіліть його по поверхні сковорідки, щоб утворити тонкий шар.
  5. Смажте бліни з одного боку до появи бульбашок на поверхні і краї почнуть підніматися. Потім переверніть блін і смажте з іншого боку до золотистого кольору.
  6. Повторюйте процес з рештою тіста, додавайте трохи олії або масла на сковорідку за потреби.
  7. Готові бліни подавайте гарячими зі сметаною, медом, варениками, фруктами або вашими улюбленими начинками.

Цей рецепт дозволяє отримати пухкі та смачні бліни на сироватці. Насолоджуйтеся смаком!