Рецепт блінів на сироватці досить простий і давно застосовується в кулінарії. Ось як його приготувати:
Інгредієнти:
- 1 склянка сироватки
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 яйце
- 2 столові ложки рослинної олії або розтопленого вершкового масла
- 1 столова ложка цукру (за смаком, опціонально)
- 1/2 чайної ложки розпушувача тіста
- 1/4 чайної ложки соди
- Щіпка солі
Інструкції:
- У великій мисці змішайте сироватку, яйце, рослинну олію (або масло), цукор (якщо використовуєте), сіль і розпушувач тіста.
- Додайте пшеничне борошно та соду до миски зі сумішшю сироватки і яєць. Змішайте добре, щоб утворити гладке тісто без грудочок.
- Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні. Намастіть її невеликою кількістю олії або масла.
- Ложкою налійте невелику кількість тіста на розігріту сковорідку і розподіліть його по поверхні сковорідки, щоб утворити тонкий шар.
- Смажте бліни з одного боку до появи бульбашок на поверхні і краї почнуть підніматися. Потім переверніть блін і смажте з іншого боку до золотистого кольору.
- Повторюйте процес з рештою тіста, додавайте трохи олії або масла на сковорідку за потреби.
- Готові бліни подавайте гарячими зі сметаною, медом, варениками, фруктами або вашими улюбленими начинками.
Цей рецепт дозволяє отримати пухкі та смачні бліни на сироватці. Насолоджуйтеся смаком!