Слойоне печиво рецепти

Слойоне печиво, або «мілфей», є традиційною французькою випічкою, яка має легкий та хрусткий текстурний профіль. Ось декілька рецептів для приготування цього витонченого десерту:

  1. Класичне слойоне печиво:
    • Інгредієнти:
      • 1 пакет замороженого слоеного тіста (або власноруч приготованого)
      • 1/2 склянки цукру
      • 1 чайна ложка ванільного екстракту
      • 1 яйце
      • Пудра цукру для прикрашання (опціонально)
    • Інструкції:
      1. Розташуйте слоєне тісто на дошці для тіста та розгорніть його.
      2. У мисці змішайте цукор, ванільний екстракт та яйце, доки отримаєте однорідну масу.
      3. Рівномірно намажте цукрову суміш на поверхню слоєного тіста.
      4. Складіть тісто пополам по довжині, зробивши два шари.
      5. Ніжкою або ножем зробіть невеликі надрізи на тісті кожних 2 см.
      6. Підігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Пекти слоєне печиво протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.
      7. Після випічки залиште печиво охолодитися. При бажанні прикрасьте пудрою цукру перед подачею.
  2. Слоєне печиво з фруктами:
    • Інгредієнти:
      • 1 пакет замороженого слоеного тіста (або власноруч приготованого)
      • 2 яблука, нарізані на тонкі кружечки
      • 1/4 чашки коричневого цукру
      • 1 чайна ложка кориці
      • 1 яйце (для змащування)
    • Інструкції:
      1. Розгорніть тісто на дошці для тіста.
      2. Посипте коричневий цукор і корицю по всій поверхні тіста.
      3. Рівномірно розмістіть кружечки яблук на поверхні тіста.
      4. Складіть тісто пополам по довжині, зробивши два шари.
      5. Змастіть верхній шар тіста збитим яйцем.
      6. Підігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Пекти слоєне печиво протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору.
      7. Після випічки залиште печиво охолодитися перед подачею.

Ці рецепти допоможуть вам насолодитися витонченим та смачним десертом, який легко приготувати в домашніх умовах. Насолоджуйтеся!