Слойоне печиво, або «мілфей», є традиційною французькою випічкою, яка має легкий та хрусткий текстурний профіль. Ось декілька рецептів для приготування цього витонченого десерту:
- Класичне слойоне печиво:
- Інгредієнти:
- 1 пакет замороженого слоеного тіста (або власноруч приготованого)
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 яйце
- Пудра цукру для прикрашання (опціонально)
- Інструкції:
- Розташуйте слоєне тісто на дошці для тіста та розгорніть його.
- У мисці змішайте цукор, ванільний екстракт та яйце, доки отримаєте однорідну масу.
- Рівномірно намажте цукрову суміш на поверхню слоєного тіста.
- Складіть тісто пополам по довжині, зробивши два шари.
- Ніжкою або ножем зробіть невеликі надрізи на тісті кожних 2 см.
- Підігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Пекти слоєне печиво протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.
- Після випічки залиште печиво охолодитися. При бажанні прикрасьте пудрою цукру перед подачею.
- Інгредієнти:
- Слоєне печиво з фруктами:
- Інгредієнти:
- 1 пакет замороженого слоеного тіста (або власноруч приготованого)
- 2 яблука, нарізані на тонкі кружечки
- 1/4 чашки коричневого цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 1 яйце (для змащування)
- Інструкції:
- Розгорніть тісто на дошці для тіста.
- Посипте коричневий цукор і корицю по всій поверхні тіста.
- Рівномірно розмістіть кружечки яблук на поверхні тіста.
- Складіть тісто пополам по довжині, зробивши два шари.
- Змастіть верхній шар тіста збитим яйцем.
- Підігрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Пекти слоєне печиво протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору.
- Після випічки залиште печиво охолодитися перед подачею.
- Інгредієнти:
Ці рецепти допоможуть вам насолодитися витонченим та смачним десертом, який легко приготувати в домашніх умовах. Насолоджуйтеся!