Рисове борошно рецепти

Рисове борошно є важливим інгредієнтом для багатьох страв, особливо для тих, хто має алергію на глютен або дотримується безглютенової дієти. Ось декілька рецептів, де можна використовувати рисове борошно:

  1. Безглютенові панкейки:
    • Інгредієнти:
      • 1 чашка рисового борошна
      • 1 столова ложка цукру
      • 1 чайна ложка порошку для випічки
      • 1/4 чайної ложки солі
      • 1 яйце
      • 1 чашка молока (або рослинного молока для безглютенової версії)
      • 2 столові ложки рослинного масла
    • Інструкції:
      1. У великій мисці змішайте рисове борошно, цукор, порошок для випічки і сіль.
      2. У іншій мисці розбийте яйце, додайте молоко та рослинне масло, і змішайте.
      3. Додайте рідинну суміш до сухої, та змішайте до однорідності.
      4. Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю масла або рослинної олії.
      5. Використовуючи четверть чашки для вимірювання, налліть тісто на розігріту сковороду.
      6. Готуйте панкейки до того часу, поки на поверхні не з’являться бульбашки, потім поверніть їх і готуйте з іншого боку, поки вони не стануть золотистими.
      7. Повторюйте процес з рештою тіста.
      8. Подавайте гарячими з медом, кленовим сиропом або свіжими фруктами.
  2. Рисові кекси з шоколадом:
    • Інгредієнти:
      • 1 1/2 чашки рисового борошна
      • 1/2 чашки какао-порошку
      • 1 чашка цукру
      • 1 чайна ложка порошку для випічки
      • 1/4 чайної ложки солі
      • 2 яйця
      • 1/2 чашки рослинного масла
      • 1 чашка води
      • 1 чашка шоколадних крапельок або нарізаного шоколаду
    • Інструкції:
      1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та підготуйте форму для випічки.
      2. У великій мисці змішайте рисове борошно, какао-порошок, цукор, порошок для випічки і сіль.
      3. Додайте яйця, рослинне масло та воду, та змішайте до однорідності.
      4. Додайте шоколадні крапельки або нарізаний шоколад і помішайте.
      5. Рівномірно розподіліть тісто у формі для випічки.
      6. Випікайте кекси протягом 20-25 хвилин або до того часу, поки вони не будуть готові (перевірте за допомогою зубочистки, вставленої в центр, яка повинна вийти чистою).
      7. Вийміть з духовки і залиште охолоджуватися перед подачею.

Ці рецепти дозволять вам насолоджуватися безглютеновими стравами, використовуючи рисове борошно як заміну традиційному пшеничному борошну. Насолоджуйтеся!