Рисове борошно є важливим інгредієнтом для багатьох страв, особливо для тих, хто має алергію на глютен або дотримується безглютенової дієти. Ось декілька рецептів, де можна використовувати рисове борошно:
- Безглютенові панкейки:
- Інгредієнти:
- 1 чашка рисового борошна
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка порошку для випічки
- 1/4 чайної ложки солі
- 1 яйце
- 1 чашка молока (або рослинного молока для безглютенової версії)
- 2 столові ложки рослинного масла
- Інструкції:
- У великій мисці змішайте рисове борошно, цукор, порошок для випічки і сіль.
- У іншій мисці розбийте яйце, додайте молоко та рослинне масло, і змішайте.
- Додайте рідинну суміш до сухої, та змішайте до однорідності.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю масла або рослинної олії.
- Використовуючи четверть чашки для вимірювання, налліть тісто на розігріту сковороду.
- Готуйте панкейки до того часу, поки на поверхні не з’являться бульбашки, потім поверніть їх і готуйте з іншого боку, поки вони не стануть золотистими.
- Повторюйте процес з рештою тіста.
- Подавайте гарячими з медом, кленовим сиропом або свіжими фруктами.
- Інгредієнти:
- Рисові кекси з шоколадом:
- Інгредієнти:
- 1 1/2 чашки рисового борошна
- 1/2 чашки какао-порошку
- 1 чашка цукру
- 1 чайна ложка порошку для випічки
- 1/4 чайної ложки солі
- 2 яйця
- 1/2 чашки рослинного масла
- 1 чашка води
- 1 чашка шоколадних крапельок або нарізаного шоколаду
- Інструкції:
- Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та підготуйте форму для випічки.
- У великій мисці змішайте рисове борошно, какао-порошок, цукор, порошок для випічки і сіль.
- Додайте яйця, рослинне масло та воду, та змішайте до однорідності.
- Додайте шоколадні крапельки або нарізаний шоколад і помішайте.
- Рівномірно розподіліть тісто у формі для випічки.
- Випікайте кекси протягом 20-25 хвилин або до того часу, поки вони не будуть готові (перевірте за допомогою зубочистки, вставленої в центр, яка повинна вийти чистою).
- Вийміть з духовки і залиште охолоджуватися перед подачею.
- Інгредієнти:
Ці рецепти дозволять вам насолоджуватися безглютеновими стравами, використовуючи рисове борошно як заміну традиційному пшеничному борошну. Насолоджуйтеся!