Американські панкейки – це класична страва сніданку в американській кухні, яка відома своєю пухнастістю і солодким смаком. Ось рецепт для приготування американських панкейків:
Інгредієнти:
- 1,5 склянки пшеничної муки
- 3 столові ложки цукру
- 1,5 чайної ложки розпушувача (порошок для випічки)
- 0,5 чайної ложки соди
- Щіпка солі
- 1,25 склянки молока
- 1 яйце
- 3 столові ложки розтопленого вершкового масла або олії
- Олія або вершкове масло для смаження
Інструкції:
- У великій мисці поєднайте муку, цукор, розпушувач, соду і сіль. Помішайте до рівномірного розподілу інгредієнтів.
- У іншій мисці вбийте яйце, додайте молоко та розтоплене масло. Перемішайте до поєднання.
- Додаємо змішану рідину до сухих інгредієнтів і помішуємо до утворення гладкої тіста. Важливо не перестаратися з мішанням, так як може утворитися перестартий тісто, що призведе до менш пухкого результату.
- Розігрійте сковорідку або гриль-пан на середньому вогні і змастіть її олією або вершковим маслом.
- На розігріту сковорідку накладіть ложкою або черпаком порції тіста для кожного панкейку. Розподіліть тісто по поверхні, щоб утворилися круглі пласти.
- Смажте панкейки до того часу, поки на поверхні не з’являться бульбашки і краї не почнуть затемнюватися. Це зазвичай займає 2-3 хвилини з кожного боку.
- Переверніть панкейки і смажте з іншого боку ще 1-2 хвилини, доки вони не стануть золотистими з обох сторін.
- Після приготування вийміть панкейки з пательні і повторіть процес з рештою тіста.
- Подаємо американські панкейки теплими з вершковим маслом, кленовим сиропом, медом, свіжими ягодами або фруктами за вашим смаком.
Це базовий рецепт американських панкейків, який можна розширити, додавши до тіста ягоди, горішки або шматочки шоколаду для більшого смакового розмаїття. Насолоджуйтеся своїми пухкими та смачними панкейками!